Sabatini: Az olasz fiatalok nem elég jók

Sabatini: Az olasz fiatalok nem elég jók

Walter Sabatini úgy gondolja, hogy a fiatal olasz játékosok nem elég jók a Romához.

A Romában az utóbbi időben egyre kevesebb a hazai játékos és leginkább Stephan El Shaarawy és Alessandro Florenzi játszik csak rendszeres kezdőként.

"Nézzék, éppen ma kértem meg a megfigyelőket, hogy keressenek értékes, jó olasz játékost a Serie A-ban és az alsóbb osztályokban. Megvizsgáltuk őket és az eredmény katasztrófális lett."- jelentette ki Sabatini.

"Nincs egy jó játékos, a Románál mind a süllyesztőben végezné. Az emberek azt állítják, azért veszünk csak külföldről játékosokat, mert azokból bónuszhoz jutunk, de ez nem igaz."

"Ki az, aki tehetséges olasz fiatal most? A fiorentinás Bernardeschi talán, vagy Romagnoli. Viszont ott van El Shaarawy, akit meg fogunk venni, mert megérdemli és nagyon szép jövő áll előtte. A 13 millió érte nem is annyira magas."

"Az összes csatárunknak találunk majd helyet. Iturbe vissza fog térni biztosan, de nem lesz probléma a szerződéshosszabbítása Adem Ljajiccsal sem, mert a menedzserével már megállapodtam."

"Doumbiának nagyon sok ajánlata volt tavaly, de a helyzet most kicsit bonyolult lett azzal, hogy a Newcastle-hoz igazolt, mert az angol bajnokság nem fekszik neki."

Az utóbbi hónapok legfelkapott témája természetesen Francesco Totti, aki szeretne még egy évet játszani és az elmúlt fordulókban mutatottak alapján erre talán lesz is esélye.

"Az elmúlt időszakban mutatott teljesítményével érvénytelenített minden vitát. Megérdemli az új szerződést. Én is ellene voltam, mert amikor egy bajnok szögre akasztja a cipőjét, akkor sokkal jobb fiatal igazgatónak lenni, mint öreg focistának. Az elmúlt meccsek viszont természetfelettiek voltak, persze ettől még az új szezon kemény lehet. Viszont ott áll mögötte egy olyan edző, mint Spalletti, aki ha eddig nem segített volna neki, akkor nem tudott volna ilyen meccseket produkálni."

"Szczesny? Én nem beszéltem az Arsenallal a jövőjéről, de amit érte kérnek, azt nem tudjuk elfogadni."

"Beszélni fogunk a kölcsönszerződés meghosszabbításáról, de nem a végeges megvásárlásáról. Meg fog küzdeni majd Alissonnal, hiszen a brazil válogatott kapusáról beszélünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Sabatini, Totti, Alisson