Sabatini: A lelkem örökre a Romáé

Sabatini: A lelkem örökre a Romáé

Annak ellenére, hogy testben már nem lesz ott Rómában, lélekben örökre a Romáé marad Walter Sabatini.

Sabatini elismerte, hogy a csalódottság és a büszkeség vegyes érzésével távozik a Romától 5 eseménydús évet követően.

A sportigazgató csütörtökön távozott posztjáról, majd péntek délután tartott egy utolsó sajtótájékoztatót, ahol többek között elmondta, büszke arra, hogy sikerült a Romát versenyképes csapattá építenie, azonban az, hogynem tudott bajnoki címet nyerni, elég sokáig bántani fogja.

"Amit ma itt mondok, az nem a munkám végső értékelése lesz, mert ez a csapat meg elég sokáig az enyém lesz."- kezdte Sabatini.

"Lehet, hogy többé testileg már nem leszek itt, de a lelkem örökre a Romáé marad. A Roma versenyképes csapat és fantasztikus edzője van Luciano Spalletti személyében."

"Hosszú ideje itt vagyok már, öt éve, és ezalatt folyamatosan értékeltem a dolgokat. Van egy jól működő felállásunk, habár az igaz, hogy a szurkolók sajnos nem tudtak bajnoki címet ünnepelni, pedig ez volt az egyik álmunk, ezért dolgoztunk."

 "Ez a legnagyobb csalódás, amit nem sikerült elérni. Nem mérges vagyok, hanem inkább szomorú emiatt és ez egy olyan érzés, amit talán sosem leszek képes feldolgozni, hacsak idén nem jön össze."

Sabatini mindig nagyon aktív volt az átigazolási időszakokban és az itt eltöltött ideje alatt nagyon sok játékos megfordult a Romában.

"Minden, amit az elmúlt 5 évben csináltam, azt a sportigazgatói pozícióm diktálta. Évekig versenyképes csapata volt a Romának, kétszer második, tavaly pedig a csodás edző érkezésének és a remek játékosoknak köszönhetően harmadik lett."

"Emlékszem olyan szép győzelmekre, mint a 2014-15-ös szezonban a derbin aratott 2:1-es siker, ahol a sokat kritizált Ibarbo betört és gólpasszt adott a sokat kárhoztatott Iturbének, megszerezve ezzel a vezetést, majd végül ezzel a győzelemmel biztosítottuk a helyünket a BL-ben."

"Aztán emlékszem sok más dologra is, mint például Bradley Udinese elleni góljára, ami sorozatban a 9. győzelmet jelentette, amit a Chievo ellen a 10. követett a kakukktojás Borriello góljának köszönhetően."

"De persze vannak rossz emlékeim is, mint például a vereség a kupadöntőben, ami bizonyos szempontból katartikus volt, mert megváltoztatott és új lendületet adott nekem. Addig a pontig azt gondoltam, hogy a futballt mi egy bizonyos módon játszuk, viszont onnantól kezdve azt gondoltam, hogy változtatni kell a hozzáállásunkon, ami végül sikerült is."

 Sabatini lényegében elismerte, hogy Pjanic eladása volt az utolsó csepp a pohárban és emiatt is döntött úgy, hogy távozik.

"Sokszor önteltnek tituláltak. Nemrég olyan játékost vesztettünk el, aki most nagyon jól szerepel és az ő távozása az egyik oka annak, hogy távozom. Emiatt rosszul érzem magam, de ha kicsit kutakodnak, rájönnek kiről beszélek. Ez az eset döntő fontosságú volt számomra és ekkor jöttem rá, hogy nekem nincs tovább helyem a sportigazgatói poszton."

 "Nem volt könnyű eladni néhány játékost, különösen Lamelát. Az az eladás megölt engem. Azért akartam megvenni, hogy egy erős jelét adjam a többi klubnak, hogy lássák, nem volt könnyű megszerezni, de sikerült egy roppant nagy tehetséget igazolni. Az ő eladása nagyon bántott."

"Végül azért távozom, mert a Románál megváltoztak bizonyos szabályok a futballt illetően, viszont én a saját szabályaim szerint akartam játszani, amit már nem lehetett összeegyeztetni az új kritériumokkal."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Sabatini