Roma - Lazio előzetes

Roma - Lazio előzetes

Rövid előzetes az esti kupa visszavágóhoz

„Róma zászlói lengjetek,

görög tüzek égjetek;

tizenegy harcosuk hadba száll

s a győzelem csak a miénk lehet!”

 

Ma este játsszuk az Olasz kupa elődöntőjének visszavágóját. Ha csak ennyit tudnánk az esti mérkőzésről, valószínűleg már akkor is izgalommal készülnénk a meccsnézésre. Itt azonban egy kicsit többről van szó. A Lazio ellen készülünk, a szó összes értelmében véve a visszavágóra. Nem hiszem, hogy szükség lenne emlékeztetni bárkit is az első meccs eredményére, de azért a rend kedvéért leírom. Az odavágót a Lazio nyerte 2-0-ra. Ahhoz, hogy esélyünk legyen a döntőben a trófeáért játszani, ennél nagyobb különbséggel kell most visszavágnunk. Nem lesz könnyű ez biztos, de a könnyű meccsekért nem is jár dicsőség. Ez egy igazán férfias összecsapás lesz, kivont karddal kell támadnunk, nem lehet óvatoskodni, puhatolózni. Nincs rá idő. 90 percünk lesz arra, hogy megverjük az örök riválist és bejussunk a kupadöntőbe. Ezen a mérkőzésen csak Mi nyerhetünk, mert nekünk győznünk kell! A Lazio úgy készül erre a meccsre, hogy nekik elég védekezni és megőrizni az első meccsen szerzett vezetést; és éppen ebből kovácsolhatjuk az előnyünket. Nekünk már nincs veszteni valónk, menni kell és ki kell harcolni a továbbjutást.

Nincs olyan opció, amely szerint a kiesés elfogadható lenne. Az Európa Ligából kizuhantunk és hiába csökkent 6 pontra a Juventus előnye a bajnokságban, még így is kevés az esélyünk a bajnoki cím megszerzésére. Az Olasz kupa a mi lehetőségünk, hogy valami nagyot alkossunk ebben az idényben. Milyen régen volt, hogy nyertünk valamit, hogy őszintén, minden keserű szájíz nélkül örülhettünk az idény végén. Most csak rajtunk múlik, hogy ki tudjuk-e harcolni saját magunknak az esélyt.

A mérkőzés forgatókönyve előre megjósolható. Mivel nekünk mindenképpen több gólt is kell szerezni biztos vagyok benne, hogy nálunk lesz többet a labda, mi fogjuk irányítani az összecsapást. Számíthatunk arra is, hogy a bugyi-kékek sündisznóállásba kényszerülnek és valószínűleg sorra elkövetett, kisebb nagyobb szabálytalanságokkal próbálják majd tördelni a játékot. Nem szabad elveszteni a fejünket, az igazi profikra jellemző hidegvérrel kell betartani az előre kidolgozott stratégiát. Abban biztos vagyok, hogy meglesznek a lehetőségeink, és nagyon bízom benne, hogy a csatáraink szebbik arcukat mutatják majd ezen a találkozón és meglövik a 3 áhított gólt. Jó lenne már a találkozó korai szakaszában megszerezni az első találatot, nem szabad engednünk, hogy a Lazio játékosai az idő múlásával egyre inkább kezükben érezhessék a továbbjutást. Ahogyan az első találkozón, úgy most is készülhetünk rá, hogy a kékek gyors kontrákkal próbálják majd zavarba hozni a védelmünket. Sajnos idén már több meccsen is láthattuk, hogy ez a védekezésünk egyik gyenge pontja, amikor a középpályás szűrésünket átjátszva lendületből tud valaki ráfordulni a védőinkre. Minden jel szerint a szokásos taktikai hadrenddel fogunk pályára lépni és ez azt jelenti, hogy most is Fazio lesz a védelem közepén. Kétségtelen, hogy az egész idény során remekül irányítja a védekezésünket, de sajnos sebességben ő a leggyengébb. Ennek megfelelően fontos lesz, hogy a két oldalán játszó Manolas és Rüdiger közel helyezkedjen hozzá, ezzel csökkentve azon esetek számát amikor az argentin bekket egy az egy elleni futóversenyre kényszerítik. Persze, ez a szűken játszó védőhármas hozománya, hogy a széleink nyitottabbá válnak, több beadás is érkehet majd onnan, de azt gondolom a légi fölényünk megvan a tizenhatosunkon belül. Jó hír, hogy ezen a mérkőzésen már Strootman is visszatérhet a kezdőbe, De Rossi hiányában pedig Ő és Paredes állhat párba a középpályán. Ennek köszönhetően elől is összeállhat a Nainggolan-Dzeko-Salah hármas, ami a formákat tekintve jelen pillanatban a legerősebb támadósorunk.

Remélhetőleg ezen a találkozón ismét teljes pompájában láthatjuk és hallhatjuk majd az igazi Curva Sud szurkolását, ami nagy erőt adhat a csapatnak, hajszolva őket a siker felé. Minden adott, hogy egy olyan estét éljünk meg amire még nagyon sokáig szívesen tudunk majd visszagondolni. Forza grande Roma!

Forrás:

Címkék: AS Roma, Lazio, Olasz kupa