Ranieri: Össze kell fognunk

Ranieri: Össze kell fognunk

A kinevezését követően Claudio Ranieri a Roma TV-nek adott először interjút.

Kezdjük az érzelmekkel - milyen érzés visszatérni a Romához?

"Számomra nagyon sokat jelent a Romához visszatérni, ez jelent mindent. Én mindig Roma szurkoló voltam, már gyerekkorom óta. Általában sokat alszom éjszaka, de múlt éjjel, mikor felmerült ez a lehetőség, nem tudtam aludni. Ez pedig mindig jó jel."

Mi köt ennyire ehhez a klubhoz?

"San Sabában születtem, Rómában, majd a Testaccióban jártam iskolába. A Roma a véremben van, az egész életem a városhoz kötődik."

Végig lett vezetve az edzőközpontban, mi változott az elmúlt 8 évben?

"Hosszú nap volt, de nagyon élveztem. Amikor olyat csinálsz, amit szeretsz, akkor nem érzed a fáradtságot. Trigoria egyértelműen nagyon sokat változott, nagyon sok új dolog van, a klub pedig egyértelműen egy elég jó csapatot épített."

Sorozatban két vereség után mit fog mondani a játékosoknak?

"Mindenkit arra fogok kérni, hogy a legjobbját nyújtsa, hogy segítsék egymást, és csapatként dolgozzanak. Hogy úgy képviselkék a klubot, ahogy azt a szurkolóink elvárják: büszkeséggel. Én csak ezzel tudok elégedett lenni. Az eredmények fontosak, de engem mindenekelőtt az érdekel, hogy a játékosok a 90 perc során adjanak ki mindent magukból."

Mi az, amire legjobban fog összpontosítani a szezon hátralevő részében?

"Az első, amit meg kell néznem, az a játékosok gondolkodásmódja. Két vereség, és a BL-ből való kiesés után természetesen a játékosok kissé csalódottak, lehangoltak, de ez már a múlt."

"Persze a szurkolók is csalódottak amiatt, ha a csapat kikap. De ha megnézzük, a csapat az utolsó pillanatban kapott ki, ráadásul úgy, hogy nem kapott meg egy jogos tizenegyest, akkor szükség van a segítségükre, hogy lelkesítsük a csapatot. Mi mindent megteszünk majd a szurkolókért."

Megváltozott edzőként az elmúlt években?

"Változtam, mert 32 évvel ezelőtt mikor elkezdtem, még teljesen más volt ez a játék. Ha egy olyan Romától hívnak, amelyik a BL-helyekért küzd, akkor az azt jelenti, hogy tudok még egyet-mást. A fejlődés iránti vágy sosem veszett ki belőlem, egyértelműen jobb edző vagyok tavalyhoz, vagy két évvel ezelőtthöz, vagy akár a kezdetekhez képest."

Végezetül mit üzenne a szurkolóknak?

"A csapattal már beszéltem, és kértem tőlük bizonyos dolgokat. Ami a szurkolókat illeti, ez most egy elég nehéz időszak a klub életében, de még van 12 meccs hátra. Van esélyünk a BL-t érő helyek megszerzésére, a keret jó, talán néhány fiatal játékos még mindig nem szokta meg teljesen ezt a környezetet."

"Szóval azt kérem a szurkolóktól, hogy maradjanak közel a csapathoz, különösen a nehéz pillanatokban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, interjú