Ranieri: A Roma eladta a csapat gerincét

Ranieri: A Roma eladta a csapat gerincét

A Roma volt mestere úgy véli, Eusebio Di Francesco azért került nehéz helyzetbe, mert a klub eladta a csapat gerincét.

Négy meccsből három vereség, és eddig mindössze egy győzelemet tudhat maga mögött a Roma Eusebio Di Francescóval, melynek következtében az olasz szakemberre hatalmas nyomás nehezedik Rómában. Azonban Claudio Ranieri - aki 2010-ben majdnem bajnoki címre vezette a Farkasokat - úgy véli, a kialakult helyzetben a klub is hibás azzal, hogy a nyáron eladta a csapat gerincét.

"Di Francesco az olasz labdarúgás egyik legjobb edzője."- jegyezte meg Ranieri a Radio Anch 'io Sport-nak.

"A Sassuolóval, és tavaly a Romával is nagyon jól szerepelt, de erre az idényre elvesztette a csapat gerincét. Ösztönöznie kell a csapatát, így juthatnak mélyre a problémák gyökeréhez, és remélem, hogy hagyni fogják elvégezni azt a munkát, amire képes, és amit megérdemel."

"Amikor egy edző aláírja a szerződését, akkor ismernie kell a csapat filozófiáját. Di Francesco tisztában volt azzal, hogy mit vállal, mire szerződik."

"A Roma évek óta eladja a legjobbjait, és az is világos, hogy senki nem várt tőlük tavaly olyan jó szereplést. A Fiorentina is sokat változott a nyáron, de ők szárnyalnak jelen pillanatban részben azért, mert fiatal játékosokat karolnak fel."

"A Románál teljesen más a helyzet, itt kevés az idő a nyugodt munkára, pedig a szurkolóknak ilyenkor kellene kitartani a csapat mellett."

"A Roma mindig a szívem csücske marad, a csapat szurkolója vagyok, és remélem, hogy Di Francesco képes lesz megmutatni, hogy az elképzelései még mindig életszerűek, működőképesek."- válaszolta a visszatérést firtató kérdésre a mester.

"Az utolsó játéknapon az utolsó fél órában elvesztett bajnoki cím még most is fáj. Gyakran gondolok rá, habár részben sikerült törlesztenem a Leicesternél..."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Ranieri