Paulo Fonseca az első hat hónapjáról

Paulo Fonseca az első hat hónapjáról

A portugál szakemberrel a Gazzetta dello Sport készített interjút, amiben az első hat hónapjáról mesélt.

A szurkolókkal és az elnökkel való kapcsolatáról.

"Azt érzem, hogy nagyon erős, és meleg a szurkolók szeretete, lenyűgöző az, amit ők adnak, fantasztikusak. Minden edző ilyen támogatásról álmodik."

"Ami az elnököt illeti, igaz, hogy fizikálisan nincs jelen, de minden nap tájékoztatva van, hogy tudja hogy megy a csapatnak. Manapság a futball változik, nagyon sok példa van arra a világban, hogy az adott klub elnöke más országban lakik. Nem hinném, hogy ez problémát jelentene a Roma számára, vagy befolyásolná a mindennapi munkánkat. Pallotta nincs itt, de érezzük a jelenlétét."

A híres telefonhívásokról, amikkel a potenciális igazolásokat megkereste.

"Mindenki, akivel telefonon beszéltem, végül a klubhoz igazolt. 100%-ban. Szerintem fontos, hogy egy futballistának tudnia kell, hogy mit gondol róla az edző, és miként számít rá majd a csapatban. Nekem pedig az fontos, hogy lássam, motivált-e az adott játékos abban, hogy a Romához igazoljon."

A klub körüli elvárásokról.

"Szerintem nem helyes túl nagy elvárásokat támasztani. Sokkal jobb, ha a realitások talaján maradunk. Mi még nagyon az út elején vagyunk. Új az edző, új a sportigazgató, sok az új játékos, és sokan távoztak. Én elégedett vagyok azzal, ahogy eddig a dolgok alakultak, de nem lenne helyes, ha túl nagy terhet tennénk saját vállunkra."

"Nem érdemes hosszú távú célokat kitűzni, mikor mindig a következő meccs a legnehezebb. Főleg itt, Olaszországban, ahol az utolsó helyezett simán képes megverni a tabella élén lévőket. Mindenesetre azzal tisztában vagyok, hogy a Roma fejlődik."

"Elégedett vagyok a csapattal, és a Serie A-val. Ez a bajnokság nagyon nehéz, tele nagyon erős csapattal, erős edzőkkel, minden meccs más, de ez ad hatalmas motivációt. Én optimista típus vagyok, és szerintem 2020 jobb lehet, mint 2019 volt."

Az ide szezon céljairól.

"A fő cél az első négyben végezni, amivel újra bejutna a csapat a Bajnokok Ligájába. És a másik, amiben nem változott a véleményem, hogy a csapat megerősítésével, még az én edzősködésem idején képes lehet ez a csapat nyerni valamit."

"Az Olasz Kupa nem könnyű, a Parma lesz az ellenfél, aztán talán a Juventus, de megpróbáljuk. Az Európa Liga közben egy mini-BL-é vált, tele nagyon jó csapattal, és senki nem fogja félvállról venni."

A Serie A-ról.

"A Juventusnak hihetetlen játékosai vannak, de ugyanez elmondható az Interről, ott is nagyon erős játékosok vannak, mint például Lautaro Martinez. A Lazioban ott van Ciro Immobile. Olaszországban a kisebb csapatok is tele vannak technikailag képzett játékosokkal. A Cagliari például most a bajnokság meglepetése."

A januári átigazolási időszakról.

"A januári elég bonyolult átigazolási időszak. Ha jön is új játékos, annak mindenképpen javítania kell a keret tudását, ami nem könnyű. Amennyiben távozik valaki, akkor szereznünk kell majd új játékost, de csak olyat, aki emeli a színvonalat."

A római életről.

"Szerelmes vagyok Rómába, és amikor szerelmes vagy, akkor csak a pozitív dolgokat látod, észre sem veszed a negatívumokat. Az én szememben a város tökéletes, csodálatos, még úgy is, hogy nem volt időm és lehetőségem teljesen felfedezni a várost. Imádom a rómaiakat is, szeretek kimenni, sétálni, beszélgetni, az emberek mindig szeretetteljesek. A Szent Péter-bazilika közelében lakom, mindig a város központjához közel akartam lakni, hogy jobban megismerjem a várost. Nagyon fontos, hogy ismerjük a város történelmét."

"Az eredményeink mindig befolyásolják az életünket, de a várostól eltekintve, szeretnék a klubnál maradni, és az otthonomnak érezni. A Roma az egyik legfontosabb klub a világon, és szeretnék sokáig itt maradni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, interjú