Pallotta: Spalletti megmentette a Romát

Pallotta: Spalletti megmentette a Romát

James Pallotta elismerte, Spalletti megmentette a Romát és elárulta azt is, hogy már egy ideje tudták, hogy távozni fog.

A Roma elnöke a SiriusXM rádiónak beszélt a Roma szezonjáról, melynek végén sikerült megszerezni a második helyet.

"Spalletti igen bonyolult ember, emellett egy zseni és nagyon kreatív. Én sosem kritizáltam őt, hiszen tavaly megmentette a hátsómat, ahogy most is. Mi már tudtuk egy ideje, hogy távozni fog."- jegyezte meg Pallotta.

"Most van pár edző, akivel tárgyalunk, de akadt egy kis probléma, viszont reméljük, hogy a héten megtörténhet az új edző bejelentése."

A hírek szerint Salah iránt a Liverpool érdeklődik, akiért 40 millió eurót fizetne az angol csapat és úgy tudni, hogy a játékossal már meg is állapodtak, erről kérdezték Pallottát.

"Az ilyen kérdésekkel tisztára olyanok, mint a római újságírók. Mindenesetre nincs semmi ebben a pillanatban. Folyamatosan kapunk ajánlatokat egyes játékosokkal kapcsolatban és ha mindegyiket elfogadnánk, akkor csapat háromnegyedét elvesztenénk. Meglátjuk mi lesz végül ebből."

"Ahhoz, hogy fejlődjünk, 4-5 minőségi erősítésre van szükségünk, hiszen jövőre a BL-ben fogunk szerepelni."

"Ebben a szezonban számos sérüléssel küszködtünk, ami különösen a védelmet érintette. Alessandro Florenzi sérülése például legalább 4 pontunkba került. De a csatársorba sincs meg a megfelelő mélység és habár Edin Dzeko szerzett 39 gólt, de ha megsérült volna, akkor nem is tudom miként alakult volna a szezonunk."

Szczesny a második szezonjában is csak kölcsönben volt a Romában és továbbra is az Arsenalhoz köti a szerződése, viszont már a Napolival és a Juventusszal is szóba hozták a nevét.

"Ő azt mondta nekem, hogy maradni akar. Sőt, többet mondok, meglepődtem, amikor odajött hozzám pár játékos az utolsó meccs után, akikről azt gondoltam, hogy távozni akarnak majd, és közölték, hogy maradni szeretnének."

"Ez annak a jele, hogy jó csapatot hoztunk össze, amiből egy kis mélység hiányzik, de ebben Monchi fog segíteni. Az utánpótlásunkban rengeteg tehetséges játékos futballozik, akiket többet nem fogunk kölcsönadni ide-oda, hanem a felnőtt keret rendelkezésére fogjuk bocsájtani őket."

"Láttam, hogy Monchi és a többi igazgató több dologról is tárgyalt az elmúlt 5 napban. Monchival még 9 hónappal ezelőtt találkoztam először Londonban és azonnal közös hullámhosszon voltunk. Szerencsések vagyunk, hogy minket választott, mert számos más kecsegtető ajánlata volt még, de ha ennek ellenére minket választott, akkor az azt jelenti, hogy hisz a projektünkben."

Pallotta a visszavonult Francesco Tottival kapcsolatban úgy véli, hogy a Roma legendája a klub nagykövete lehetne a jövőben.

"Amennyiben szeretné, akkor van egy 6 éves szerződése a Romával, mint igazgató. Ha a helyében lennék, akkor elmennék a strandra, de látva azt, hogy mennyire híres és mennyire szeretik, megpróbálnám ebből a legtöbbet kihozni."

"A Roma nagykövete lehetne például és a világ minden tájáról a különböző szponzorokkal és hirdetésekkel tengeteg pénzt kereshetne magának."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pallotta