Pallotta: Maximálisan hiszek a rendszerben, amit bevezetünk

Pallotta: Maximálisan hiszek a rendszerben, amit bevezetünk

A Roma elnöke jelenleg az olasz fővárosban tartózkodik és számos megbeszélésen vesz részt az itt-tartózkodása alatt.

Pallotta a Roma Radio-nak adott interjúban többek között az új edzőről, Monchiról és a csapatról is beszélt.

Nem zavaró az, amit az elmúlt napokban a csapatról írtak?

"Úgy tűnik, hogy van egy tendencia Rómában, szinte kizárólag a médiából, vagy a médiában tevékenykedő emberekből, akik úgy érzik, hogy valamit mindig írniuk kell. Ma reggel felkeltem és az újságokat olvasva eléggé megdöbbentett, amit az egyik riporter írt. És igen, kitérek a részletekre is, de először és mindenekelőtt szeretnék vele szemtől szembe találkozni és rávenni, hogy bizonyítsa be, amit írt."

"És ha bizonyítja a leírtakat, akkor meghívom vacsorára és ezen felül fizetek neki 50.000 dollárt. Most már kezdenek nagyon fárasztani ezek az emberek."

"Csütörtök reggel is miket olvastam... Amikor befejeződött az Atletico elleni mérkőzés és kijöttem az edzők szobájából, akkor az összes játékossal vagy kezet fogtam, vagy megöleltem, ahogy jöttek le. Manolaszt megöleltem, mert hatalmasat mentett, Alissont többször megöleltem, mert fantasztikusan védett... de az összes játékosnak gratuláltam, aki ezen a kemény meccsen pályára lépett. Ugyanezt tettem Di Francescóval és Monchival. Egyetlen negatív szó sem hagyta el a számat sem az edző, sem a játékosok, sem senki felé."

"Az egyetlen dolog, ami miatt panaszkodtam, az az volt, hogy amikor megnéztem a visszajátszást a TV-ben, akkor úgy éreztem, hogy nem kaptunk meg két tizenegyest, egyet az első, egyet a második félidőben."

"Szerintem Di Francesco megállja a helyét. A csapat alakul, igaz még elég keveset játszott együtt. Új a rendszer, sok az új játékos, de én elégedett vagyok Di Francescóval. Láthatják az edzéseken, hogy milyenek a játékosok és hogy miként dolgoznak. Amit pedig Monchi az elmúlt 4 hónapban csinált, azzal hihetetlenül elégedett vagyok."

"Szóval, ha az a riporter szeretne leülni velem szemtől szembe és bizonyítani, akkor megvan a lehetősége rá. De ez az egész már borzasztóan fárasztó, és az összes szurkolónak, az összesnek itt Rómában és világszerte, meg kell értenie, hogy vannak bizonyos szempontok a médiában, vannak bizonyos emberek, akik folyton azon munkálkodnak, hogy kárt tegyenek ennek a csapatnak és edzőnek. És ezt már nem fogom többet magamban tartani, ha naponta ki kell fakadnom, akkor megteszem naponta. De eddig folyton meg kellett küzdenem az ilyen dolgokkal, amiket leírtak a lapokban."

Elégedett vagy azzal, ami eddig Trigoriában megtörtént...

"Nulla gondom van azzal, ami Trigoriában zajlik. Szerintem hihetetlenül keményen dolgozunk itt. Új edzőnk van, új a rendszer, igazán remek edzői stábunk van Di Francescóval az élen, és itt van a szakmája legjobbja, Monchi."

"Nyertünk az Atalanta ellen, pedig Bergámóban egyik csapat sem mehet biztosra, majd az Intert szinte teljesen lefociztuk az első 60-65 percben. Egy tizenegyes nem kaptunk meg, pedig vissza kellett volna nézni a videóbírót, ráadásul három kapufát rúgtunk. Három, vagy négy góllal kellett volna vezetnünk már az Inter első góljánál. Aztán a szép játék után hirtelen leeresztettünk, 1:1 lett és az Inter végül megnyerte a meccset. Viszont nekem nagyon tetszett, ahogy a csapat játszott."

"Az Atletico az elmúlt 3 évben kétszer játszott döntőt a Bajnokok Ligájában, ami nem olyan könnyű. Mindenki tudja, hogy ellenük nagyon nehéz játszani akár otthon, akár idegenben. Úgy gondolom, a csapat jól teljesített és az első félidőig mi kontrolláltuk a játékot, a csapat összeszedettnek tűnt, a kapusuknak volt egy hatalmas védése, majd 0:0-nál a miénk is nagyokat védett, szóval azt gondolom, hogy a 0:0 a Bajnokok Ligájában jó eredmény."

"Nézzük csak meg a többi olasz csapat eredményét ezen a héten. Nekem jók az érzéseim, időbe telik, mire az új rendszert megszokják. Nekem nagyon tetszik a csapat játéka, és szerintem ha visszatér még pár játékosunk, akkor még jobbak lehetünk, mert nagyobb lesz a variációs lehetőség. Ráadásul szerintem sokkal mélyebb és erősebb a keretünk annál, mint amilyen eddig bármikor is volt, mióta itt vagyok."

A következő hónap kiemelkedő lesz a csapat számára...

"Én nem tekintek rá így, hogy na, az mennyire fontos hónap lesz. Ez egy hosszútávú projekt, amiben megpróbálunk valami fenntartható fejlődést elérni Rómában."

"Szerencsére voltunk annyira jók, hogy az elmúlt 4 évből 3 alkalommal bejutottunk a BL-be. Nekem nagyon tetszik az, amit a pályán nyújtottunk. Ebben az évben aztán mélyítettünk a kereten, ami nagyon fontos. A stadionnal kapcsolatban a következő hetekben végre jó híreknek kell érkeznie, talán már a végső hírek. Szerintem jó edzőnk van és olyan jó emberekkel rendelkezünk az edzői stábban és a vezetésben egyaránt, mint bármelyik másik csapat, amelyik a futballban tevékenykedik. Emiatt a következő hónapot a csapat miatt nem várom sem kitörő izgatottsággal, sem közönbösséggel."

"Jó csapatunk van, emiatt nem aggódom. A futballban mindig szükség van egy kis szerencsére, vagy akár jó adag szerencsére, de a dolgok úgy is mennek a maguk módján. Ha megnyerjük az összes meccsünket a következő hónapban, az remek, de ha nem lesz szerencsénk és elvesztünk párat, az akkor is csak egy hónap lesz. Nem fogom elfelejteni azt, hogy mi történik a következő hónapban, mert hiszek abban a rendszerben, amit megpróbálunk megvalósítani itt. Szerintem ez a legfontosabb."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pallotta