Pallotta: Márciusban indulhat az új stadion építése

Pallotta: Márciusban indulhat az új stadion építése

Pozitívnak értékelte James Pallotta a római polgármesterrel tartott megbeszélést és reméli, hogy márciusban elindulhat az új stadion építése.

A Roma vezetősége régóta tervezi egy új, saját stadion építését, azonban a projekt többször is csúszott a papírmunka és a bürokrácia miatt.

"Most már negyedik éve dolgozunk az új stadionon."- jegyezte meg egy interjúban Pallotta.

"Most már regionális szinten van és a római polgármester igazán fantasztikus, mert a megbeszélésünkkor nagyon sok dologról beszéltünk, mint például a csapat és a stadion."

"Nincs különösebb probléma, vagy fennakadás, pedig a média néha megpróbál spekulálni. Nagyon szorosan együttműködünk a várossal és igaz, akadtak problémák az időzítéssel, azonban most már minden rendben."

"Beszéltünk Nicola Zingarettivel, Lazio régió elnökével is és reméljük, hogy márciusban elkezdődhetnek az első munkálatok."

"Az olimpia? Nem rajtunk múlik, de már erről is beszéltünk. Én szívesen látnám az olimpiát Rómában, de én nem tudom, hogy ez mennyibe kerülne a városnak. Én támogatom, viszont ehhez számos dolgot tisztába kell tenni."

A stadiont érintő téma után Pallotta beszélt a csapatot érintő dolgokról, köztük a Scudettóról is.

"A Juventus top csapat, viszont minden meccset le kell játszani. Mi nem félünk tőlük, viszont nyilvánvaló, hogy tiszteljük őket, mert nagyon jó csapat és igazán profi stáb áll a háttérben."

Francesco Totti hamarosan betölti 40. életévét, azonban a Roma csapatkapitánya már utalt arra, hogy akár az ezt követő szezonban is játszana még.

"Nagyon sok a nyitott kérdés és mind a fizikai állapotával kapcsolatos. Nagyon sokáig lesz még velünk. A szezon végén beszéltünk és akkor úgy döntöttünk, hogy évekig itt tartjuk. Ő nagyon sokat jelent a csapat és a város számára. Egy csapat vagyunk, Totti ezért a csapatért dolgozik és a csapat pedig Tottiért."

"Edin Dzeko? Nyáron nagyon sokat beszélgettünk. Mindig tudtuk, hogy tehetséges játékos és vezéregyéniség válhat belőle. Az edzéseken nagyon keményen teljesít és az sem mellékes, hogy a Serie A-t választotta az angol Premiere League-gel szemben."

"Alkalmazkodnia kellett a bajnokságunkhoz, de ebben a szezonban már jól teljesít. Jó nagy termete van és sokszor éppen emiatt nem szabálytalankodnak vele és esik el, mert nagydarab. Ebben a szezonban már sokkal jobban játszik és én elégedett vagyok a teljesítményével."

Pallotta januárban váltott először edzőt, amikor Rudi Garcia helyett Luciano Spallettit szerződtette a csapat élére.

"Lucianonak nagyon érdekes a személyisége és nagyon sokat dolgozik. Remek csapat áll mögötte, amelyik szinte mindig jól játszik Remélem, hogy nagyon sokáig velünk lesz még."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pallotta, Stadio della Roma