Pallotta: Hibáztam a szponzorokkal kapcsolatban

Pallotta: Hibáztam a szponzorokkal kapcsolatban

A Roma elnöke őszintén elismerte, hibázott, amikor túlságosan a stadionra koncentrált a szponzoráció helyett.

Pallotta ebéd közben beszélgetett az újságírókkal, miközben egy új hatástanulmányt mutattak be, amiben a klub városra gyakorolt hatásait ecsetelték.

"Kaptam egy előzetes példányt a jelentésből és ez fantasztikus. A világon most először ad ki egy ilyet valamelyik klub és büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk ebben."- kezdte Pallotta.

"Nagyon az elején vagyunk még, hosszú út áll előttünk. Rengeteg ötletünk van még. Nem lennénk képesek megvalósítani azt a rengeteg dolgot a városért azok segítsége nélkül, akik most itt vannak."

"A legtöbben úgy ismernek engem, mint a hülye amerikai, aki azért jött Olaszországba, hogy megvegye az AS Romát. Azt azért tudniuk kell, hogy én Boston szomszédságából származon, ami 100%-ig olasz terület. Én mindig olasznak vallottam magam elsősorban, ahogy a szüleim és a gyermekeim is."

"Sok szempontból a kör végül bezárul. Úgy érzem, felelősségel tartozom Rómáért, a klubért, Olaszországért, hogy valamit vissza kell adnom, próbálok valamit felépíteni és ez nem csak az AS Roma, hanem egy közösség."

Pallotta ezt követően nyitottan várta a kérdéseket a helyszínen tartózkodóktól, azonban bizonyos szabályok betartása mellett: nincs újságíró, nem kérdeznek Spallettiről és Tottiról.

Az első kérdés rögtön a szponzorokkal kapcsolatos volt, ami mindenképpen komoly bevételt jelenthetne a klubnak.

"Egyszerűen fogalmazva, az a stratégia, amit az elején megfogalmaztunk az ügynökséggel rossz volt, mert megpróbáltuk a szponzorációt a stadionhoz kötni."

"A másik probléma az volt, hogy azt gondoltuk, az új stadion engedélyeinek elfogadása sokkal hamarabb megtörténik, de a polgármester változása és pár dolog miatt ez elhúzódott. Sajnos túlságosan az új stadionra fókuszáltunk és szó szerint több mint 150 vállalattal beszéltünk a stadionnal kapcsolatban. Azt gondoltuk, hogy egy évvel korábban megtörténik az engedélyezés. Viszont az elmúlt hónapokban már sokkal több időt szenteltünk a mezszponzorációnak és van 11-12 nagyon részletes javaslat."

"Reggel volt egy telefonbeszélgetésem az egyik lehetséges szponzorral, akivel már többször találkoztam Ázsiában. Jók az érzéseim a mezt illetően a következő szezonra, de őszintén megmondom, ezt elcsesztük."

Ezt követően Pallotta elárulta, hogy pár hatalmas, váratlan eseményt tervez a városban, amivel anyagilat támogathatná a Roma Cares-t.

"Ezen gondolkodunk és már tárgyaltunk is, így reális esély van arra, hogy talán egy éven belül barátságos mérkőzést rendezzenek a Circus Maximusban egy olyan csapat ellen, mint a Real Madrid, a Barcelona vagy a Bayern München."

"Azután szeretnénk a Colosseumban is rendezni egy eseményt, ahol vagy Springsteen, vagy Jay Z, vagy valaki lépne fel. Hiszünk benne, ezért a megfelelő emberekkel már tárgyalunk Amerikában és akkor végül létrejöhet egy 3-4 órás műsor, amit világszerte követhetnek figyelemmel majd az élő közvetítésnek köszönhetően egyszeri összeg befizetésével."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pallotta, Roma Cares