Pallotta: Az új stadion kulcsfontosságú

Pallotta: Az új stadion kulcsfontosságú

A Roma végre megkapta a végső engedélyt arra, hogy a város Tor di Valle régiójában felépíthesse a saját stadionját, ami a klub elnöke szerint kulcsfontosságú.

"Reméljük, hogy három éven belül elkészül a saját stadionunk, mert ez kulcsfontosságú."- jegyezte meg a Roma elnöke a Sloan Sports Analytics konferencián Bostonban.

"Mert máskülönben nem versenyezhetünk napi szinten a Barcelonával, amikor nekik egy-két év alatt milliárdos bevételeik vannak, nekünk pedig 220 millió."

"Egy 200 hektáros területen építünk új stadiont Rómában, ami 54.000 férőhelyes lesz, de körülötte 250.000 négyzetméternyi szórakoztatóhely lesz. Ez azt is jelenti, hogy olyan stadionunk lesz, ami a leginkább kihasznált lesz Dél-Európában."

"Láthatóak lesznek majd amerikai egyetemi futballmérkőzések - a Michigan már kérte, hogy nyissuk meg nekik, miközben a Notre Dame és a Boston College az a két egyetem, akikkel tárgyalunk. Lesznek nagyobb koncertek is, és természetesen minden kisebb, amit Rómában tartanak."

"Az egész kicsit több időt vesz igénybe, mert egy kicsit csúszott az engedélyeztetése a stadionnak, a végső engedélyeket nagyjából két hónappal ezelőtt kaptuk meg."

"Nagyon türelmetlen vagyok, hosszú időbe telik, de csak elkészül majd."

"Tudom nagyon jól, hogy a Barcelona rajongókból soha nem lesznek Roma szurkolók, de a célunk az, hogy ha 3 milliárd szurkoló van a világon, akkor minden második kedvenc csapata a Roma legyen. Tehát, ha a 3 milliárd 1 százalékát elérnénk, az máris 30 millió lenne, és ha ez a 30 millió csak 5 eurót költene átlagosan, akkor ez máris 150 milliós bevétel lenne, ami sokat jelent."

"Ebből még nem tudnánk megvenni sem Messit, sem Neymart, de talán a Barcelona szélső védőit sikerülne megszerezni."

A klub elnökének igen innovatív ötlete van arra, hogy miként lehetne megtalálni a jövő Tottiját, a legjobb tehetséget.

"Nagyjából kilenc hónappal ezelőtt úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk megtenni a következő lépést. Tudják, ha megpróbáljuk megtalálni a következő Messit - ha egyáltalán van másik Messi - vagy a következő Ronaldót, Tottit a Románál, akkor azt valójában nagyon nehéz megcsinálni. Legalább 6000 játékost kell figyelni, megnézni. Ez a szám onnan jön, hogy jelenleg ennyi játékost figyelünk, de ha egy játékos bizonyos jellemzőit szeretnéd megnézni, akkor egy adott játékossal kapcsolatban órákat videózhatsz."

"Szóval azt akartuk elérni, hogy az olyan egyszerű dolgoknál, mint amikor azt mondjuk, 'oké, ezek azok a tulajdonságai a játékosnak, amiket keresünk', és ilyenkor nem a szerelések számára gondolok, hanem a gyorsaságra például, szóval ilyenkor rájöttünk, az egyetlen járható út az, ha számítógéppel végeztetjük el ezt a folyamatot."

"Valójában szerencsénk volt, mert találkoztunk pár olyan emberrel, és néhány nővel, akik játszottak Olaszországban, közülük pedig az egyik asztrofizikus, a másik pedig tudományos fokozatot szerzett statisztikából. Velük kezdtünk el dolgozni."

"Szóval, ha például Monchi, a sportigazgatónk azt mondja, 'látni akarja ezt, ezt és ezt', akkor megmutathatjuk neki azt a rendszert, amit elkezdtünk építeni, és ami képes azonosítani azokat a játékosokat és kiszűrni a 6000-ből."

"Ez lényegében csak egy olyan szűrési rendszer, mint bármi más. Sokan azt gondolják, hogy ez nagyon könnyű, pedig nem, mert nagyon sokat számít az, hogy milyen számítástechnikai erő van mögötte, ami képes feldolgozni az összes hozzá kapcsolódó videót. Ezek alapján könnyebben találhatjuk meg a nekünk szükséges játékosokat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pallotta