Pallotta az elmúlt napok eseményeiről

Pallotta az elmúlt napok eseményeiről

A klub elnöke csütörtök délelőtt egy interjúban az elmúlt napok eseményeiről mondott véleményt.

Nagy port kavart az elmúlt napokban a bizonyos Malcom ügy, melyben a Romának már szóbeli megállapodása volt a játékos megvételével kapcsolatban a Bordeaux együttesével, azonban a francia klub végül a Barcelonának adta el a játékost.

AZ ÜGY VÉGLEGESÍTÉSE

"Malcom fiatal játékos, akit már vagy 3 éve figyelünk. Számos tulajdonság jött elő az analizáló csapatunk segítségével, ezért nagyon kedveltük a srácot. Néhány héttel ezelőtt elkezdtük a tárgyalásokat a Bordeaux-val, és láttuk, hogy a játékos szabad. Több más klub is érdekkődött iránta, de ő egy olyan együtteshez akart igazolni, amelyik rendszeresen indul a Bajnokok Ligájában."

"Sikerült megállapodnunk, semmi kétség, megállapodtunk. Pár nappal ezelőttre vártuk Rómába este, hiszen lefoglalt repülőjegye volt, ráadásul sok szurkolónk is kiment a repülőtérre. Minden úgy ment, ahogy az ilyen megállapodásoknál lenni szokott, legalábbis a tulnyomó többségükben, jött volna az orvosi vizsgálat, majd a vége, a szerződés aláírása."

A DOLGOK ROSSZRA FORDULTAK

"Kedden délelőtt annak ellenére, hogy mi kértük ne tegyék, a Bordeaux a Twitteren bejelentette a megegyezést, majd ezt a honlapjukon is közölték. Rengeteg emailt és üzenetet váltottunk, számos videós megbeszélésünk volt, amiben a játékos menedzserével abban maradtunk, hogy rendben van minden. Aztán este eléggé meglepődtünk, hogy a srác nincs a repülőn, a Bordeaux nem engedélyezte neki az utazást, ekkor kiderült, hogy a Barcelona eléggé etikátlan módon beszállt az egész ügybe."

"Azon az estén a menedzser azt mondta, hogy reggel Rómába jön majd a srác, miután a Bordeaux elfogadta az új ajánlatunkat. Lényegében hozzádobtam pár milliót az összeghez és azt mondtam: 'Igen, ez is megvan, leigazoltuk, hamarosan jön Rómába.'"

A MEGÁLLAPODÁS ÚJRA ÉLT, MAJD ELHALT

"Egyáltalán nem tudtam aludni, bár összességében sem szoktam sokat aludni, szóval hajnali 3-kor felkeltem és elkezdtem Monchival üzeneteket váltani. Monchi videókonferenciában volt reggel a játékos egyik ügynökével, aki közölte: 'Nézd Monchi, a srác hamarosan felszáll a repülőre. Minden rendben, megállapodtunk.' Eközben hallottuk, hogy a másik ügynöke Barcelonában van, így persze nem ült repülőre a játékos, mi pedig nem szereztük őt meg."

"Pedig megállapodtunk. A Bordeaux akciója nevetséges, egyszerűen képtelenség, ezért keressük a jogi lehetőségeket. Már kaptunk pár tanácsot, és eléggé biztosak vagyunk benne, hogy ennek lesz következménye."

A BARCELONA LÉPÉSE

"Ami a Barcát illeti, egyre jobban úgy tűnik, hogy az utóbbi években folyamatosan olyan dolgokat művelnek, amit egy ilyen hírnévvel rendelkező klub nem engedhetne meg magának. Valójában utána bocsánatot kértek azért, amit tettek, de én nem fogadtam el. Csak két dolog teljesülése mellett tudnám elfogadni: az egyik, ha nekünk adnák a srácot, de ez nyilvánvalóan nem fog megtörténni. A másik, ha talán egy jóindulatú gesztusként legalább Messit átengednék nekünk."

"Szerintem a játékos hozzánk akart igazolni. Tudom, hogy sok klub érdeklődött iránta, de mi nem akartuk ezekkel zavarni, nehogy úgy érezze nyomás van rajta. Volt egy srác, aki személyesen beszélgetett vele. És végül megállapodtunk."

MONCHI ÉS A JÖVŐ

"Nézzék, nekem semmi gondom azzal, hogy egy játékosért meg kell harcolnunk másik nagy klubokkal, amennyiben ezt azonos feltételekkel és azonos körülmények között tehetjük. A dolgok így működnek. Végül megállapodtunk, teljesen mindenben megegyeztünk. A játékosnak repülőre kellett volna ülnie és orvosira jönni Rómába. Minden klub tudja, hogy ilyenkor már nem szólunk bele az üzletbe, a Barcelona ezt megtette. Amit a Bordeaux tett, sosem szabadott volna megtennie, és ez egyértelműen etikátlan és morálisan nem védhető."

"Monchit azért hoztuk, mert a legjobb a szakmájában. Szerintem eddig nagyon jól végezte a munkáját a piacon, megszereztük Pastorét, Marcanót és Kluivertet. Ante Coric, a fiatal horvát srác nagyon ügyesnek tűnt múlt este. Ha megnézzük kiket igazoltunk, akkor szerintem elmondhatjuk, az elmúlt évekhez képest jobban megerősítettük a csapatot. Én nagyon bízom Monchiban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pallotta