Pallotta a klubbal kapcsolatos dolgokról

Pallotta a klubbal kapcsolatos dolgokról

A klub elnöke a Sports Illustrated magazinnak adott hosszú, mindenre kiterjedő interjút.

Grant Wahl újságírónak a Roma elnöke többek között beszélt Monchi és Di Francesco Romára gyakorolt hatásáról, valamint a háttérben végzett fejlesztésekről is.

Pallotta az előrelépésről...

"Úgy gondolom, hogy a kezdeti célunk az volt, hogy következetesen próbáljunk folyamatosan Bajnokok Ligája résztvevők lenni. Ez az első években egyáltalán nem volt könnyű, de az első 4 évben háromszor így is sikerült, egyszer pedig az Európa Ligába jutottunk be. Folyamatosan azon vagyunk, hogy a bajnoki címre is esélyes csapatunk legyen. Egy kis időbe beletelt, mire megtanultunk bizonyos dolgokat, és egy kicsit inkább filozófiai változásra volt szükség abban, hogy miként kezeljük a futballklub működtetését."

"Szerintem az elmúlt 3-4 évben remek dolgokat csináltunk, és persze olyanok is voltak, amik nem voltak annyira jók. Az ember mindig megpróbál fejlődni, ezzel mi is így vagyunk. Sokat kell még tanulnunk, nekem is sokat kell még tanulnom. De szerintem jó úton járunk."

Pallotta a Stadio della Romáról...

"Szerintem pénteken meg kell kapjuk a régiótól az elfogadást és annak bejelentését, szóval ez szép karácsonyi ajándék lehetne. Sok változás volt azóta, mióta az emberek tudják, hogy stadiont szeretnénk építeni."

Pallotta a tehetségek felfedezéséről...

"Készítettünk néhány hihetetlen elemzést, miközben újabb szintre lépünk az elemzések területén. Szerintem az utánpótlási rendszerünk jobb lett, jók az utánpótlási programjaink, elég magas szintet képviselünk, egészen a 15-16 éves korosztályig. Nyilvánvaló, hogy ők még nagyon fiatalok, de egyértelműen nagyon sok a tehetséges játékos."

Pallotta Monchiról...

"Amit a Sevillánál csinált, ahogy a fiatal tehetségeket felfedezte, ráadásul sokkal kisebb költségvetéssel gazdálkodott, mint a többi csapat, majd a bajnokságban és a nemzetközi színtéren is versenyképes csapatot épített, nyert 5 nemzetközi kupát, az nem mindennapi. Ezért is nagyon jó, hogy Monchinak tetszett az, amit mi a Romáról gondolunk, amit mi itt csinálni szeretnénk. És nekünk sikerült megszerezni őt, pedig számos más komoly érdeklődője is volt, komolyabb ajánlatokkal, de neki tetszett az, amit mi felvázoltunk neki."

"Nagyon kemény munkát végeztünk a nyár folyamán, és még van pár dolog, amit meg kell csinálnunk. Szerintem a csapat számára ő tökéletes. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a játékosokkal, az edzővel, és az egész stábbal. Ő legalább olyan, mint amilyennek képzeltem, ha nem több."

Pallotta Eusebio Di Francescoról...

"Az elmúlt években nagyon tetszett az, ahogy a Sassuolo csapatával játszott, és ahogyan gondolkodott. Itt Rómában az a nagyon jó, hogy ő volt a Roma játékosa, így nagyon jól ismeri a klubot, neki nem okoz gondot a derbi, amikor az összes média rá kíváncsi, az összes rádió és tv állomás. Ő tudja ezt kezelni, mert érti."

"Azt hiszem, hogy hihetetlen rugalmas lett. A nyáron, amikor beszéltünk elmondta, hogy mi az a stílus, amit játszatni akar. Aztán 1-2 meccs után már látszottak azok az apró módosítások, amiket ő csinált."

"A rotálás nagyszerű. Felismertük ebben az évben, hogy mélyebb keretre van szükségünk, és folyamatosan mélyítettük azt. Sokat használja a játékosait. Sajnos volt pár sérülésünk, mint például Schick, vagy Karsdorp, de a cseh fiú hamarosan visszatér, ő pedig nagyon jó játékos, aki képes a jobb oldalon, Dzeko mellett, vagy akár Dzeko helyén is játszani."

Pallotta a bajnoki cím esélyeiről...

"Amikor Luciano Spalletti visszatért, és produkált az utolsó 17 meccsen egy veretlenségi sorozatot, akkor nem voltunk olyan messze tőle. Aztán tavaly 4 ponttal maradtunk csak el, szóval jó úton vagyunk. Egyre keményebbek vagyunk csapatként."

"Úgy gondolom, hogy az olasz bajnokságban jelenleg zajló játék és stílus legalább olyan jó, mint bármelyik másik európai bajnokságban. Napoli, Juventus, Inter, Roma, Sampdoria, Lazio. Tényleg elég szoros és nehéz a mostani bajnokság."

"Nekünk viszont csak a saját dolgunkkal szabad foglalkozni, ahogy tettük azt szombaton a Lazio ellen. Szerintem a csapat kezdi egyre kényelmesebben érezni magát. Van egy fajta összetartozás, ezt a Lazio meccs után is láthattuk, amikor az egész csapat együtt ünnepelt."

Pallotta a munkaterveiről...

"Tudom, hogy sokan folyamatosan azt mondják: 'Sosincs Rómában, sosincs Rómában, ő egy láthatatlan tulajdonos.' Ez nem is lehetne messzebb az igazságtól. Rengeteg dolgon dolgozom. Londonban megszűnt a kereskedelmi tevékenységünk, szóval rengeteg időt töltök azzal, amikor Rómában vagyok, hogy Londonba is eljussak, mert bizonyos kereskedelmi tevékenységet ott is kell végeznem. Azt csinálom, ami a dolgom."

"Ami a Romát illeti, az elmúlt 6-9 hónapban nagyon sokat dolgoztam Bostonban a stadion ügyén. Szinte napi rendszerességgel van valami a stadionnal kapcsolatban. Tegnap fél napomat a szórakoztató komplexumot építő céggel töltöttem. Persze nem bánnám, ha rengeteg időm lenne, és végig Rómában lehetnék és a csapattal lóghatnék."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pallotta, interjú