Pallotta: A csapat az első

Pallotta: A csapat az első

Hétfőn megérkezett Rómába a klub elnöke, aki többek között a hétvégén kirobbant botránnyal kapcsolatban kijelentette, a csapatérdek a legfontosabb.

"Megleptek Francesco szavai, de egyfelől megérdem az elkeseredésből fakadó kitörését. Ő egy remek játékos, a Roma történelmének része, csodálom, egy szupersztár. Viszont Luciano Spalleti az edzőnk és mióta itt van, nagyon sok dolog pozitívan változott. Amit tett, az abból az alapvető elvből fakad, hogy a csapat az első és egyik játékost sem lehet előnyben részesíteni a többiekkel szemben."- kezdte Pallotta.

"Az pedig abszolút nem igaz, hogy Spalletti nem tisztelné Tottit, ez csak kitaláció."

"Kezdjünk a Real Madrid elleni négy perccel, Spalletti be akarta cserélni 1:0-ás állásnál azzal a céllal, hogy kiegyenlítsen a csapat. Ezt akár más szögből is megközelíthetjük, mert talán ez volt az utolsó hazai BL mérkőzés Totti számára, hiszen nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő. Így viszont Spalletti megadta neki a lehetőséget."

"Le fogok ülni Francescóval és beszélni fogok vele, ahogy a többiekkel is. Decemberben, amikor utoljára találkoztunk azt mondta, hogy folytatni akarja. Meglátjuk most mi lesz."

"Amikor egy csapat tulajdonosa vagy, akkor minden játékosodat tisztelned kell, ebben az esetben pedig Totti felé hatalmas a tisztelet és a későbbiekben maradhat a Románál akár játékosként, akár igazgatóként."

"Tőle a legutóbbi megbeszélésünk óta nem jött válasz, pedig megkérdeztem, hogy mik a céljai és a mai napig nem erősített meg semmit. Most újra találkozni fogunk és remélem, hogy elmondja majd a döntését. És igen, a tisztelet tekintetében nem mondhatok előre semmit. Nem szeretem a spekulációkat, az nem én vagyok. A lehető legjobb döntést fogjuk hozni, ami a csapat számára is a legjobb, de csak a megbeszélésen. De ismétlem, ez egy magánbeszélgetés lesz, ahol önök nem vehetnek részt."

Pallotta szavaiból kitűnik, hogy az elnök nagyon elégedett Spalletti munkájával és már azt is kijelentette, hogy a Totti-affér ellenére a tar mester marad a klub edzője hosszútávon.

"Ami engem illet, Spalletti a Roma edzője és ő marad a későbbiekben is. Látszik, hogy nagyon jó választás volt a kispadra. Ez a filozófiám: kell egy jó edző, jó játékosok, egy jó csapat, célok, amiket kemény munkával, edzéssel és professzionalizmussal el lehet érni."

"Azt akarom, hogy Sabatini maradjon, még 1 éves szerződés köti és igaz gyakran vitatkozunk, de végül mindig ugyanolyan barátként válunk el, mint előtte voltunk. Ez nem fordulhat elő bárkivel?"

"Egyedül az egészsége aggaszt, túl sokat dohányzik. Másfelől nagyon aggódom a Roma miatt, legalább annyira, mint a családom miatt."

"A barátaim és ismerőseim nagyon sokszor kérik, hogy velem nézhessék a meccseket, de én ezt nem tudom megtenni, mert nekem egyedül kell lennem, fel-alá járkálok közben."

"A szezon elején túl sokmindent elhullajtottunk, ami nem a játékosok hibája volt, én őket sosem hibáztattam. Két-három győzelemmel többel már ott lennénk a Napoli és a Juve nyakán. Még 12 meccs van hátra és jó eredményeket várok, mert ez a csapat képes arra, hogy jól szerepeljen."

"Ha nem sikerülne bejutni a BL-be, akkor az mindannak az elvesztegetett lehetőségnek az eredménye lenne, amit a győzelem nélküli 11 meccses sorozat alkalmával elkövettünk. Persze ettől még a terveim nem változnának meg, a mi játékosaink igai harcosok. Az a projekt, hogy a Roma top csapat legyen, nem változik. Ehhez viszont meg kell erősíteni a védelmet és nem elsősorban a hiány miatt, hanem gondolok itt a kölcsönökre."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pallotta, Totti