Pallotta: 10 napon belül elfogadják a stadion projektet

Pallotta: 10 napon belül elfogadják a stadion projektet

A Roma elnöke várakozásai szerint 10 napon végleges döntés születik a Stadio della Romáról.

A klub már hónapok óta keményen dolgozik a Stadio della Roma projekten, azonban a végső döntés még mindig nem született meg az üggyel kapcsolatban.

Már csak Lazio régió jóváhagyására van szükség és a klub amerikai elnöke úgy véli, hamarosan meglesz az az engedély is.

"Most mindössze 4 olyan csapat van, amelyiknek saját stadionja van és 10 napon belül nekünk is meglesz a jóváhagyásunk."- mondta Pallotta.

"Meg kell kapnunk a végső jóváhagyást és akkor februárban, vagy márciusban megindulhatnak az első munkálatok az 55.000 néző befogadására képes stadionnal kapcsolatban, ami további 220.000 négyzetméternyi szórakozóhelyet tartalmaz majd."

"Egy 200 hektáros helyszín van kijelölve, ami 15 percre van a városközponttól és a repülőtértől és többfelől is megközelíthető lesz, mert a két körgyűrű útvonalán fekszik és két vasúti vonal is áthalad majd."

"Szóval ezek azok a dolgok, amiken azért dolgozunk, hogy megteremtsünk egy globális márkát, de ehhez saját stadionra van szükségünk."

Pallotta kitért Francesco Tottira is, aki májusban visszavonult és a klubnál lesz igazgató.

"Francesco, azoknak, akik nem igazán tudnák, 11 éves korában kezdett el futballozni és 16 évesen már a Roma felnőtt csapatában játszott. Szóval lényegében 30+ évről beszélünk, ennyit töltött el a Roma kötelékeiben, vette fel nap mint nap a stoplisait és ment ki a pályára. Emiatt ez egy hatalmas változás számára."

"Körülbelül 2 hónappal ezelőtt megvolt a búcsúmeccse és utána az ünneplés, valamint az elmúlt évben többször is hosszasan beszélgettünk az új szerepéről."

"Aztán a végén adott egy interjút a Roma TV-nek, amiben lényegében kijelentette, hogy mostantól nem Francesco Totti vagyok, hanem a Roma."

"Szóval amire szükségünk volt, arra azt mondta, hogy örökre a Roma része marad."

"Nagyon érdekes volt a búcsúmeccse, mert a Genoa volt az ellenfél és 1 ponttal voltunk a Napoli előtt. A nápolyi együttes simán elintézte az ellenfelét, mi pedig 1:0-ás vesztésre álltunk. Így kellett volna nekivágni Francesco búcsúztatásának a meccs után és nagyon szükségünk volt a győzelemre a BL miatt is."

"Sikerült fordítanunk, majd 15 perc volt nagyjából hátra, amikor a Genoa megint egyenlített. És mivel nekem nincs helyem a stadionban, szó szerint álltam a meccsen, talán én voltam az egyetlen tulajdonos, aki áll."

"Aztán nem tudtam nézni a meccset, a második félidőben lementem az öltözőbe, miközben a Genoa egyenlített, mire fogtam egy széket és átdobtam a palánkon, emiatt kaptam is egy számlát a CONI-tól."

"Aztán Perotti az utolsó pillanatokban belőtte a győztes gólt, amivel a csapat bejutott a Bajnokok Ligájába újra, így ez a meccs roppant izgalmasra sikeredett, nekem legalábbis."

Pallotta egy olyan eseményen vett részt, melynek fő célja, hogy kialakítson az olasz bajnokságnak egy világszerte ismert profilt.

"Sokan nem ismerik fel, hogy mekkora potenciál van a világ többi részén és hogy az milyen nagy. Mondok egy példát, ami a Romával kapcsolatos: létrehoztunk egy szurkolói klubot Szaúd-Arábiában, ami egy nagyon izgalmas klub."

"Kitalálja valaki, hogy hány tagja van? 800.000, ennyi levelezési és email cím."

"Amikor elvittük a Primavera csapatunkat Vietnámba, 6000 ember jelent meg a repülőtéren és 20.000-en voltak a lelátón. Az U-19-es csapatunk meccsén!"

"Amikor Indonéziában jártunk, a repülőtérről bevezető úton a stadionig végig álltak az emberek, a stadionban pedig volt saját Curva Sud-juk."

"Ami pedig még csodálatosabb volt, hogy a két óra alatt folyamatosan olaszul énekelték a Roma dalokat. Szóval ez egy világméretű termék, csak eddig nem volt megfelelően terjesztve."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pallotta