Mourinho: Az Internél sosem éreztem magam így

Mourinho: Az Internél sosem éreztem magam így

A portugál tréner egy interjúben elárulta, boldogabb a Románál, mint valaha volt bárhol.

A Special One 2010-ben triplázott az Interrel, majd ezt követően a Real Madridhoz távozott, utána pedig ült még a Chelsea, a Manchester United és a Tottenham kispadján is, mielőtt tavaly visszatért volna Olaszországba a Romához.

A portugál mester mindössze a második szezonját tölti a fővárosi együttesnél, és máris történelmet írt azzal, hogy megnyerték az első UEFA Konferencia Ligát.

"Mindig azt mondom, hogy az edzőpályák a világon mindenhol ugyanolyanok, és az életmód is mindig ugyanaz, reggel fél nyolckor mész be, és este fél hétkor távozol." - mondta Mourinho az Esquire Italia magazinnak.

"Szóval ebben az értelemben nem sok a különbség abban, hogy egy olyan hihetetlen városban élsz, mint Róma, vagy egy hideg, sötét és eldugott helyen. Ami változott az életemben, az az, hogy boldog vagyok ennél a klubnál, és mindenkivel jól kijövök. Valóban boldognak érzem magam Olaszországban."

Mourinho különösen meghatódott a Konferencia Liga-győzelem utáni ünneplésen, és még a vállára is tetováltatta mindhárom UEFA-trófeáját, amit eddig nyert.

"Ez valóban felejthetetlen volt. Amikor az Interrel megnyertük a Bajnokok Ligáját, nem mentem Milánóba, mert a Real Madridhoz akartam igazolni, és úgy éreztem, ha visszamegyek oda, nem tudok majd újra elmenni."

"Ezúttal más volt a helyzet, a Románál akartam maradni és a klubnál folytatni. Ezekben a pillanatokban jössz rá, hogy nem magadnak nyersz, ez nem személyes öröm. Az emberek jelentenek mindent, ők mutatják meg, hogy mit értél el, és egy igazán különleges család tagjának érzed magad."

"Mindenkinek megígértem azt a tetoválást, amit csak nekem lehetett: mindhárom megnyert európai kupát. Csináltathatnék még tetoválást, ha a gyerekeimnek mondjuk lennének gyerekei, akkor ez egy különleges módja lenne az ünneplésnek, de több futballal kapcsolatos tetoválásom nem lesz."

A Scudettoért folyó harc ismét nyílt, a Roma pedig ismét harcba száll az európai kvalifikációért, ezúttal a legjobb négy közé jutást célozva meg.

"A Serie A nehéz időszakot élt meg, miután eljöttem - de nem azért, mert elmentem, csak ha valaki azt gondolná, hogy ezt mondom. A minőség visszaesett, és a bajnokságnak nem volt nagy vonzereje külföldön. Visszatérve azonban egy izgalmas, versenyképes ligát találtam, ahová a Premier League-ből érkeznek játékosok."

"Érdekes elképzelésekkel rendelkező edzők vannak, akik támadó és ambiciózus futballt játszanak. Aztán vannak olyan klubok, mint a Roma, akik a pályán kívül is fejlődnek, egyre több szurkolót hoznak a stadionba, szóval a fejlődés kézzelfogható."

Ami pedig a válogatottat illeti, miután Olaszország megnyerte az Eb-t, ezt követően nem sikerült kvalifikálnia magát a 2022-es katari világbajnokságra.

"Ha szereted a futballt, ezt nehéz elfogadni" - mondta Mourinho. "Az 1970-es és 80-as években nőttem fel, így Olaszország akkoriban rendkívüli volt. Az Azzurri mindig is referenciapont volt a világ labdarúgásában."

"Itt dolgozva úgy érzem, hogy meg tudom cáfolni azt az érvet, hogy az olasz futballban egyszerűen nincs meg a tehetség, mert ez nem igaz. Olaszországban van tehetség, ezért Olaszországnak ki kellene jutnia a világbajnokságra."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, interjú