Monchi: Tudjuk, hogy kivel akarunk dolgozni a következő szezonban

Monchi: Tudjuk, hogy kivel akarunk dolgozni a következő szezonban

A Roma sportigazgatója elárulta, a vezetőség tudja már, hogy kivel szeretne dolgozni a következő szezonban.

Spalletti távozásával megüresedett a Roma kispadja, azonban Monchi megnyugtatott mindenkit, tudják már, hogy kivel szeretnének nekivágni a következő szezonnak.

A klub ma hivatalosan is bejelentette Spalletti távozását. Mennyire csalódott amiatt, hogy a szakember másik utat választott?

"Ahogy már mondtam, az egyik dolog, amit a legjobban vártam az annak a lehetősége, hogy Luciano Spallettivel dolgozhatok együtt. Sajnos ez már nem lehetséges. Azt is mondtam a búcsúztató sajtótájékoztatón, hogy a Spallettiről kialakított képem még jobb, mint mielőtt a Romához jöttem. Azért is, mert már láttam dolgozni."

"Remélem, hogy a jövőben még dolgozunk majd együtt és a legjobbakat kívánom neki, mert megérdemli."

A Genoa elleni győzelemmel a Roma megszerezte a második helyet. Mennyire volt ez fontos a klub jövőjét illetően?

"Először is, szerintem ez a jól elvégzett munka megérdemelt gyümölcse. A Roma rekordokat döntögetett a megszerzett pontok és a rúgott gólok tekintetében, ráadásul az eddigi legmagasabb pontszámmal lett második. Szerintem ez nagyon fontos a jövőre nézve. Az AS Roma márkanévnek egybe kell forrnia a Bajnokok Ligájával."

"A jövőbeli projektet illetően is nagyon fontos a BL szereplés, mert hatalmas elégedettség és boldogság forrása, valamint lehetővé teszi számunkra, hogy megteremtsük a jövő alajait."

A Bajnokok Ligája csoportkörébe való bejutás megváltoztatja a klub nyári átigazolási terveit?

"Nem, a bajnoki szereplésünktől függetlenül a projekt már folyamatban van. Persze hatalmas lökést ad abból a szempontból, hogy már jelen vagy a piacon. Ez is egy újabb érv, ami jól jön egy játékos meggyőzésekor, de mindenesetre az AS Roma márkanév már így is elég erős. A projekt, amin dolgozunk nagyon ambiciózus és izgalmas, de már halad előre, szóval összességében nem sokat változtat ezen."

A BL-ben való részvétellel nagyon sok pénz érkezik majd, de mennyire nagy a különbség, hogy egy ilyen neves sorozatban szerepel majd a csapat, a jelenlegi játékosokra és az újonan érkezőkre nézve?

"Ahogy helyesen rámutatott, van egy gazdasági szempont is. De szerintem a valódi érték a márkában, a presztízsben és a klubról kialakított képben van, sokkal inkább, mint a tiszta gazdasági értékben. A legjobb játékosok a világ legjobb sorozatában akarnak játszani és ez a Bajnokok Ligája, így az ott történő szereplés a Romát még vonzóbbá teszi."

Vasárnap volt Totti utolsó mérkőzése, mint Roma játékos. Találkoztál már valaha olyan pályafutással, mint az övé?

"Eddig még soha, és szerintem nem is fogok. Szerintem ez lehetetlenség, egyszeri, megismételhetetlen. A szeretet, a kötődés, a kialakult kapcsolat Totti és a klub között, ilyet eddig soha nem lehetett látni és szerintem soha nem is lehet majd. Amiről beszélünk, az egyedi, különleges és a Roma szerencsés, hogy elsőkézből tapasztalhatta ezt meg és végig aktív szereplője volt ennek a tündérmesének, ami egy intenzív szerelmi történet egy játékos, Francesco és a klub, a Roma között."

A szurkolók alig várják, hogy kiderüljön ki lesz az új edző. Mit tudsz nekik mondani?

"Még dolgozunk rajta, bár már hosszú utat tettünk meg. A fő prioritás az volt, hogy megtartsuk Luciano Spallettit, de nyilvánvaló, hogy eközben alternatívákon is dolgoztunk arra az esetre, ha ez megtörténik, ami most történt. Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen edzőt szeretnénk a csapat élére a következő szezonra és ezen dolgozunk."

Milyen tulajdonságú edzőt kerestek?

"Alapvetően olyan edzőt akarunk, akinek világosak az elképzelései, hisz a kemény munkában, képes a klub filozófiáját megérteni és elfogadni, átveszi a klub értékeit és győztes alkat. Azt hiszem ezek a tulajdonságok foglalják össze, hogy milyen edzőt is keresünk."

A James Pallotta érában nagyon sokszor kifejezték a szurkolók azon óhajukat, hogy szeretnék, ha az elnök sokkal többet lenne jelen a klub körül. Mi a véleményed erről?

"Csak azt tudom mondani, ha Pallotta az eddigieknél is többet lenne itt, akkor az olyan lenne, mintha két Monchi lenne már itt. Folyamatosan kapcsolatban van velem, állandóan beszélünk egymással. Egy nap többször is megbeszélünk dolgokat. Elnökként mindenbe be van vonva, de elfoglalt és nagyon érdekli a klub."

Sok szurkoló aggódik amiatt, hogy megint mindent a nulláról kell kezdeni az új edzővel a taktikát illetően. Egyetértesz ezzel?

"Azt üzenem a szurkolóknak, hogy bízzanak a projektben és bízzanak abban, hogy az út, amin haladunk, az nagyon izgalmas. Ahogy a bemutatkozásomkor is mondtam, nem a semmiért hagytam el a Sevillát. Azért vagyok itt, mert nyerni akarok. Nagy dolgokat akarok elérni a klubnál, ami szerintem meg is érdemli ezt. Ezt üzenem neki."

"Azt akarjuk elérni, amiről a Roma szurkolói álmodnak. Az lenne a legnagyobb elismerése a munkánknak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi