Monchi szerint Marcano komoly hatással lesz a csapatra

Monchi szerint Marcano komoly hatással lesz a csapatra

A Roma sportigazgatója a spanyol játékos hivatalos bemutatkozó sajtótájékoztatóján válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Ivan Marcano az első spanyol játékos, akit a Roma sportigazgatójaként igazoltam."- kezdte Monchi.

"Nagyon jól ismerem a képességeit már azóta, hogy Spanyolországban játszott. Maradhatott volna a Portóban, vagy mehetett volna más csapathoz, de ő a Romát választotta. Remélem, hogy sikeres időszak vár rá itt."

Mit ad Marcano a Roma védelmének?

"A legmagasabb szinten megszerzett tapasztalatot, érettséget, aki tudja, mit kell tenni a pályán, és aki a technikai képességeivel képes nyugodtan kihozni a labdát a védelmi zónából."

"Számos előnnyel jár az ő megszerzése, vele nagyon sok oldalról teljes lesz a védekezésünk."

Nehéz volt őt megszerezni?

"Nem, nem különösebben, ő is szeretett volna ide igazolni, és ez kulcsfontosságú volt. Az első találkozás után minden nagyon gyorsan ment. Szerintem az a sportprojekt, amit megmutattunk neki, fontos tényező volt a döntésében."

Hány százalék esélye van annak, hogy Alisson marad?

"Ugyanannyi az esélye az ő maradásának, mint azoknak a játékosoknak, akikért szinén nem kaptunk semmilyen ajánlatot. Amennyiben kapunk, megfontoljuk, majd döntünk. Most szabadságon van a világbajnokság után, majd ha visszatér azon fogunk dolgozni, hogy még jobb legyen, mint tavaly volt."

Jelen pillanatban 6 belső védővel rendelkezik a Roma, szükség van eladásra?

"Lehet, hogy túl sok van most, de kicsit várnunk kell, hogy meglássuk mi az edző elképzelése. Az én fejemben, mint volt kapus, minél több védő van, annál jobb. Meglátjuk, hogy az edző elégedett-e a jelenlegi helyzettel, vagy szükséges tennünk még valamit."

Eddig 10 játékost igazolt a Roma, Rick Karsdorp visszatérésével pedig azt lehet mondani, hogy 11-et. Hogy van ő most?

"Szerencsére fizikálisan remek formában van. Nagyon szeretne már játszani, mi pedig alig várjuk, hogy a lehető leghamarabb a pályán lássuk már. Ugyanazon a szinten van már, mint a játékostársai, szóval mindenképpen elmondható, hogy olyan, mintha plusz egyet igazoltunk volna. Tavaly úgy hoztuk ide, hogy nagyon bíztunk a tudásában, de sajnos a sérülése megakadályozta abban, hogy megmutassa az igazi tudását. Viszont biztos vagyok abban, hogy most még eltökéltebb az új szezon előtt."

Ziyech és Berardi biztosan nem lesznek a Roma játékosai, de ki az, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy az olasz együtteshez igazoljon?

"Ahogy szombaton is mondtam, mi folyamatosan figyeljük az átigazolási piacot. A Roma egy nagy klub, és a nagy kluboknak az átigazolási időszak végéig figyelniük kell azt. Még van hátra 40 nap, de Ziyechről és Berardiról beszélni már nincs értelme. Számos dolgot követünk figyelemmel. Most kezdtük meg a felkészülést, és amellett, hogy folyamatosan építjük a csapatot, nem baj, ha megértjük, hogy mindig van lehetőség fejlődésre."

Manolasz kiemelte, hogy csak kemény munkával lehet beérni a Juventust. Ez a cél?

"A kemény munka mindig nagyon fontos, nem is ismerek semmilyen más utat a sikerhez. Eléggé kockázatos stratégiát választottunk: a lehető leggyorsabban felépíteni egy csapatot, amivel azonnal megkezdhetjük a munkát. Az előttünk végzett két csapattal szemben van még hátrányunk, és azon kell dolgoznunk, hogy ezt a hátrányt mielőbb ledolgozzuk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, interjú