Monchi: Remegtek a lábaim, amikor Tottival beszéltem

Monchi: Remegtek a lábaim, amikor Tottival beszéltem

A Roma sportigazgatója elismerte, remegtek a lábai, amikor megkérte Tottit, hogy dolgozzon vele.

Francesco Totti a tavalyi év végén fejezte be aktív pályafutását, majd a nyáron mint igazgató kezdett el dolgozni szeretett csapatánál a mellett a Monchi mellett, aki iszonyatosan izgatott volt attól a lehetőségtől, hogy az ikonikus 10-essel dolgozhat együtt.

"Azért vagyok itt, hogy a szurkolókat boldoggá tegyem, és a célom az, hogy egy napon valósággá váljon az, amiről olyan régóta álmodnak: hogy a csapat nyer valamit."- kezdte a spanyol szakember a Gianluca Di Marzio-nak adott interjúban.

"Nem elsősorban valamilyen trófea megnyerésében gondolkodom, sokkal inkább az a cél, hogy a klub olyan helyzetbe kerüljön, ahol minden sorozatban reális esélye van a végső győzelemre."

"Ahhoz, hogy nyerjünk valamit, folyamatosan ott kell lennünk a legjobbak között, és amikor lehetőség nyílik a győzelemre, akkor meg kell szereznünk azt."

"A nyári átigazolások? Mindenben lehet fejlődni, de én elégedett vagyok. Mindig azt mondtam, hogy az átigazolási időszak június 30-án kezdődik: az eredmények brutális diktatúrájában élünk."

"Olaszország? Annak ellenére, hogy elvéreztek a világbajnoki selejtezőn, szerintem az olasz foci ettől még jó úton jár. A klubok jók mind otthon, mind nemzetközi színtéren, hiszen Olaszország az egyetlen nemzet, amelyiknek mind a 6 csapata bejutott a csoportkörbe mind a Bajnokok Ligájában, mind az Európa Ligában."

"Simeone Atletico Madridja? Nekem tetszik amit csinál a Madridnál. Európa egyik legjobb csapatát csinálta az Atleticoból, és mindezt a Real Madrid árnyékában."

"Totti? Azt hiszem nagyra becsülte azt a tényt, hogy a szemébe nézve tettem fel neki a kérdést. Nagyon fontos volt ez amiatt is, hogy mind az emberi, mind a szakmai kapcsolatunk alapjai rendben legyenek. Amikor ezt mondtam neki, a lábaim remegtek, mert nem pusztán egy idősebb focistához beszéltem, hanem Francesco Tottival beszéltem."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Monchi, interjú