Monchi: Mindig van alternatíva

Monchi: Mindig van alternatíva

A Roma sportigazgatója egy Londonban tartott szemináriumon jelentette ki, az ő filozófiája az, hogy mindig legyen B terv.

"Egy sportigazgató számára a legfontosabb képesség az, ha gyakorlatias, mert nem szabad az időt vesztegetni."- jegyezte meg a spanyol szakember.

"Nekünk mindig elérhetőnek kell lennünk, hogy bármikor kommunikálni tudjunk azokkal, akik a játékosmegfigyelésekkel foglalkoznak. Emellett az is nagyon fontos, hogy tudjuk, mikor, kit, és hová kell küldeni, ha szükséges."

"Valójában a sportigazgató munkája igazi csapatmunka, ezzel pedig tisztában kell lenned, ha szeretnél a legjobbak közé tartozni."

"Én nem vagyok az a típus, aki tárgyalni szeret, ezt meghagyom másnak, mert ehhez sokkal hűvösebb fej kell, mint az enyém. Az én stratégiám az, hogy mindig több lehetőséged legyen."

"Például, ha figyelek egy csapatot, és ők tudják, hogy nekem olyan kapus kell, amelyik 7-10 millió eurót ér, akkor simán elkérnek érte 15-öt. Ezért fontos, hogy mindig legyen B terved, de nem csak az, hanem legyen egy amennyire csak lehet hosszú, alternatívákkal teli listád."

"Nagyon fontos, hogy minden érintett elégedett legyen, hiszen később ezt visszakapod. A végén mindig a legjobb pozícióban kell befejezned a munkát úgy, hogy sosem szabad kihasználni a másik felet. A babérokat majd az idő múlásával fogod amúgy is learatni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Monchi