Monchi: Megpróbálom meggyőzni Spallettit

Monchi: Megpróbálom meggyőzni Spallettit

A Roma új sportigazgatója újra elmondta, szeretné meggyőzni Spallettit, hogy maradjon.

A klub új sportigazgatója tegnap tartotta első sajtótájékoztatóját, ahol elmondta, Spalletti volt az egyik oka annak, hogy végül a Romát választotta.

A spanyol szakember most a Radio Onda Cero-nak adott interjúban újra megismételte ezt és hozzátette, megpróbálja meggyőzni Spallettit, hogy maradjon.

"A Romának jelenleg van egy edzője, akit megpróbálok meggyőzni, hogy maradjon."- jegyezte meg Monchi.

"Szeretném őt megnyerni a munkámmal és azt szeretném, ha maradna a Románál. Viszont ha ő úgy dönt, hogy távozik, akkor a klub és én eldöntjük majd, hogy mit tegyünk."

"Unai Emery? Nemrég hallottam felőle, 1 hónappal ezelőtt körülbelül, amikor köztudott lett, hogy elhagyom a Sevillát, akkor beszéltünk egy kicsit és sok szerencsét kívánt."

"Tudom, hogy nagyon sokat beszélnek itt az edzőről, de esküszöm, hogy csak barátok vagyunk és ez nem volt több, mint amikor az egyik barát sok szerencsét kíván a másiknak."

A spanyol szakember kicsit több mint 1 hete tartózkodik Rómában, amiből egyelőre nem sokat látott.

"Eddig nem sokat láttam Rómából, mert egy hotelben lakom közel Trigoriához, ami kb. 30 km-re van a város központjától. Egyik este viszont bementem a városba és elmentem a Trasteverere."

"Róma csodálatosan szép város, a római emberek kicsit hasonlítanak az andalúz emberekre. Egyelőre egyedül vagyok itt, de később csatlakozni fog hozzám a családom is és az élet visszatér a normál kerékvágásba."

"A nyelv egy spanyol számára könnyen megérthető, de most még csak kicsit beszélek olaszul, mindössze pár általános szót tudok."

"Az olasz sajtó sem sokban különbözik a spanyoltól, bár a Romának hatalmas a hatása itt, hiszen ez a főváros csapata és például a sajtószoba is tele volt a tegnapi sajtótájékoztatón."

"A Romának külön médiái vannak, mint például a rádió állomás, ahol 24 órán keresztül csak a Romáról van szó. Ez az egyik, ami igen meglepett engem. Aztán ott van még a televízió, meg az újságok."

"A Sevillával sokkal inkább szentimentális volt a kapcsolatom, most itt próbálok beilleszkedni a római kultúrába, amit nagyon fontos, hogy érezzen az ember."

"Ez egy nagy klub, ahol én szeretnék egy profi sportigazgató lenni. Remélem, hogy egy napon kialakul majd köztünk is egy szentimentális kapcsolat és biztos vagyok benne, hogy megtörténik majd."

"A Romának és a Sevillának hasonló volt az átigazolási stratégiája, mindkét csapat hasonló típusú játékosokat keresett és szerzett meg még úgy is, hogy a Romának nagyobb a költségvetése, majdnem kétszerese a Sevillának."

"A Roma sem igazolt le kiforrott játékosokat 50, vagy 80 millióért. A Roma nem igazol le egy Miralem Pjanicot, aki most a Juve játékosa, ők sokkal előbb szerezték meg a bosnyákot. Marquinhost Brazíliából igazolták le, nem a PSG-től."

"A Sevillához képest bár itt több pénz van, csak meg kell nézni a klubok számláit."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Monchi, átigazolás