Monchi: Meghatározó játékos fog érkezni

Monchi: Meghatározó játékos fog érkezni

A Roma sportigazgatója kijelentette, az érkező jobbszélső mindenképpen meghatározó játékos lesz.

A spanyol szakember a múlt héten adott interjúban elárulta, a Roma fő célja, hogy Salah megüresedett helyére megfelelő pótlást találjon, miközben azt is elismerte, hogy a Rijad Mahrezzel kapcsolatos tárgyalások megrekedtek.

A Lorenzo Pellegrini bemutatkozó sajtótájékoztatóján Monchi ismét megerősítette, hogy további lehetőségeken dolgozik a stáb.

"Ami Mahrezt illeti, semmi változás nincs a legutóbbi, Hector Moreno bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondottak óta."- kezdte Monchi.

"Szeretnék két dolgot kiemelni. Az egyik, hogy egy olyan csapatnak, mint a Roma, ahol Pellegrini, Strootman, Nainggolan, Dzeko, Kolarov és még sokan mások képviselik a minőséget, nem kell azon gondolkodnia, hogy a csapat teljesítménye majd az érkező szélsőn múlik majd. A jó szereplésre a mostani keret is garancia már."

"A második pedig az ambíció: Nem tudom, hogy végül Mahrez jön-e, vagy valaki más, de aki érkezni fog, az egészen biztosan fontos, meghatározó játékos lesz és további minőségi javulást eredményez az eddig is igen jó keretben."

Mahrez mellett az utóbbi napokban további nevek is felmerültek, azonban Monchi nem szeretne nyilvánosan beszélni a konkrét lehetőségekről.

"Ma éppen Emre Mor van terítéken, tegnap Rodrigo Caio volt. Az összes név, akiket említettek remek játékosok és lehet, hogy a mi célpontjaink között vannak, de nem szeretnék nyilvánosan senkiről sem beszélni, mert nem akarok felesleges cirkuszt."

Mindenképpen egy ballábas jobbszélsőt keres a Roma?

"A ballábas játékost preferálnánk, de ennél sokkal fontosabb az, hogy milyen típusú a játékos. Ismerve az edző játékstílusát, olyan szélsőre van szükségünk, aki képes sokszor befelé mozogni, ezért lenne jobb a ballábas játékos. Persze jobblábasnak is örülünk, ha képes arra, amire szükségünk van."

Örülsz Lorenzo Pellegrini leigazolásának?

"Amikor a Romához kerültem az egyik első célom Pellegrini visszahozatala volt, ezért nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült. Pellegrini a jelenlegi és jövőbeli olasz futball egyik legnagyobb tehetsége."

Mit képes Pellegrini a csapatnak adni?

"Sokat! A Sassuolóban megérett, technikában, taktikai képzettségben és fizikálisan sokat fejlődött. Biztos vagyok benne, hogy a középpályás társaival nagyon sokat fog hozzátenni a csapat játékához, mivel minden poszton remekül teljesít."

A Roma három komolyabb meccset játszott Amerikában? Mit lehet levonni ezekből?

"Úgy általánossában jók voltak. Jó úton halad a csapat azt illetően, amit az edző elvár tőlük. Persze még van bőven miben fejlődni, de nagyon jó volt, hogy olyan csapatok ellen tesztelhettük magunkat, mint a PSG, a Tottenham és a Juventus. Ők mindhárman már elég régóta azonos csapattal szerepelnek, miközben nálunk új edző is van, de ennek ellenére versenyképesnek tűntünk. Elégedett vagyok a látottakkal."

Folyamatban van Manolasz szerződéshosszabbítása?

"Beszéltünk Kosztasszal és elmondtuk neki, hogy mi mit szeretnénk. A klub meghatározza majd a határidőket, de Manolasz teljesen megbízik a klubban. Megmutattuk De Rossi, Strootman és Nainggolan szerződésénél is, hogy megérdemeljük az odafigyelést. Itt mindenki megbízik a másikban."

Hogy állnak a távozók?

"Próbálunk megoldást találni Gyömbér, Castan, Vainqueur és Iturbe esetében. Optimisták vagyunk, még van egy hónapunk, de mindenképpen emberként kell rájuk gondolnunk. Semmiképpen nem akarunk senkit olyan helyre küldeni, ahová nem szeretne menni."

Ezektől eltekintve akkor egy belső védőre van már csak szükség?

"Minden nap beszélek Di Francescóval és minden lehetséges igazolást átbeszélünk együtt. Jelen pillanatban a fő prioritás a jobbszélső, de ez nem jelenti azt, hogy más területtel nem foglalkoznánk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi