Monchi: Meg kell találnunk az egyensúlyt mind győzelem, mind vereség után

Monchi: Meg kell találnunk az egyensúlyt mind győzelem, mind vereség után

A Roma sportigazgatója arra kéri a játékosokat, tegyék félre a keddi eufórikus hangulatot, és összpontosítsanak a Crotone elleni bajnokira.

A Roma kedden a Sahtar ellen kiharcolta - a klub történetében negyedik alkalommal - a Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe jutást, amire Monchi szerint mindenkinek büszkének kell lennie.

"Fontos tudnunk, hogy jó úton járunk-e, mert nagyon nehéz egy Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés után megtalálni a megfelelő motivációt. Egy ilyen mérkőzés okozta andrenalin után, amiről tudjuk, hogy valami nagyon nagy dolgot értünk el, nehéz visszatérni a bajnokságba, és pályára lépni egy olyan kemény ellenféllel szemben, mint a Crotone, de ez is egy tesztje lesz a fejlődésünknek."- jegyezte meg Monchi.

"A Crotone ellen mindenképpen megfelelő hozzáállással kell pályára lépnünk. Ők talán most azt gondolják, hogy mi még mindig a BL meccsre, a sorsolásra gondolunk, amit majd kihasználnak, ezért néha nem árt, ha arra összpontosítunk, hogy mit gondol az ellenfél rólunk."

"Az első pillanattól kezdve szükség lesz a jó hozzáállásra, hogy tudatosítsuk bennük, már teljes mértékben a Crotonére fókuszálunk."

Lassan 1 éve van a Románál Monchi, így megkérdezték tőle, hogy mi volt az, amit a legnehezebbnek kihívásnak talált az olasz fővárosban.

"11 hónap után az a véleményem, hogy meg kell tanulnunk kezelni a sikereket, és a kudarcokat. Ez a legnagyobb probléma, ami jelen van itt."

"A keddi este mindenki számára csodálatos volt, de mennünk kell tovább, nem szabad ülni a babérjainkon egy győztes meccs után, ahogy egy vereség után sem dőlt össze minden. Bár szerintem már jó úton vagyunk, csak nem könnyű megváltozni, és a helyes irányba elindulni. Szerintem ez a legnagyobb problémánk."

"Szerintem a sport szintjén arra kell törekednünk, hogy a csapat a klub szervezettségének szintjére kerüljön, mert ez egy modern, remek alapokkal rendelkező, strukturált klub."

"A klub fejlődése nem lehet csak függőleges irányú, vízszintesen is fejlődnünk kell, mert csak így tudunk megküzdeni a nehézségekkel."

Pénteken sorsolják a BL negyeddöntőjének párharcait, és a spanyol szakember elárulta, nem részesíti egyik csapatot sem előnyben, bárkit kapjon a Roma.

"Nehéz megmondani, hogy a legjobb 8-ban ki a legjobb, mindegyik csapat nehéz ellenfél. Tegnap a Chelsea nem érdemelt 3:0-ás vereséget, de a Barcelonának van egy Lionel Messije, aki nem egy átlagos játékos."

"Aztán ott van a Real Madrid, egy olyan klub, amelyik hozzászokott ahhoz, hogy mindent megnyer. A Juventus remek formában van, a Manchester City szerintem most a legjobb, a Bayern egy jó játékosokból álló Besiktassal játszott, majd simán nyert 5:0-ra. De az mindenképpen jó jel, hogy a Roma is bent van a legjobb 8-ban."

A volt kapust megkérdezték arról is, mit a véleménye a Roma kapusáról, Alisson Beckerről.

"Alisson nagyon jó, de mindenekelőtt nyugalmat és egyensúlyt biztosít a csapatnak. Ez nagyon fontos egy kapusnak, mert ez azt jelenti, hogy a csapattársak megbíznak abban, aki mögöttük áll. Ez létfontosságú."

"Amikor én játszottam, a csapattársaim gyakran vicceltek, 'Ma gólt kell lőnünk, mert Monchi áll a kapuban'."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, interjú