Monchi: Ez a győzelem Di Francesco érdeme

Monchi: Ez a győzelem Di Francesco érdeme

A Roma sportigazgatója úgy véli, a Barcelona sikerben elévülhetetlen érdemei vannak Eusebio Di Francescónak.

"Erre az estére örökké emlékezni fogunk, és elsősorban a szurkolók miatt."- jegyezte meg Monchi a Roma TV-nek.

"A futball igazságot szolgáltatott a Romának, mert nagyon sok olyan szituáció volt, amiben nem nekünk kedveztek. Ahogy velünk bántak Barcelonában, az egyáltalán nem volt fair."

"Hihetetlen színvonalon játszottunk, és amit elértünk, az még Barcelonában kezdődött. Tudtuk, hogy teljesen másképpen is alakulhatott volna ott a meccs. De Rossi és Manolasz szerencsétlen öngólt szereztek, de az ilyen dolgok előfordulnak."

"Di Francesco? A lehető legjobb megoldás volt ő. Végig meg volt győződve arról, hogy sikerülhet a továbbjutás. Előtte való este beszéltem vele, és akkor jelezte, hogy változtat a felálláson, és a csapatot is meggyőzte arról, hogy sikerülhet."

"Az eredmény jött, ami nagyban az edzőnek köszönhető, aki nagyon nehéz döntést hozott meg. Nagyon fontos, hogy maximálisan hiszünk benne, és most már egészen biztosak vagyunk abban, hogy a lehető legjobb edzőnk van."

"A meccsre visszatérve, mikor eljöttünk Barcelonából, majd megőrültünk, most meg már hinnünk kell magunkban."

"Hogy mikor kezdtem el hinni? Amikor a játékvezető lefújta a találkozót. A viccet félretéve, a második gól után éreztem azt, hogy lehet ebből valami, és akár meglehet a harmadik gól. A szurkolók is ezt érezték, és ez hajtotta a csapatot."

"Az elődöntő? Nem most kell ezzel foglalkozni, inkább foglalkozzunk a csapattal, a stábbal, és a szurkolókkal. Nagyon boldogok vagyunk. Elég szerencsés vagyok, mert a Sevillánál átélhettem ehhez hasonlót, és talán ez az első alkalmam a Romával. Talán lesz még több ehhez hasonló napban részünk. Hogy hiszünk-e döntőben? Ott vagyunk a legjobb négyben, szóval miért ne juthatnánk be a döntőbe?"

"Montella és a Sevilla? Remélem, hogy a Sevilla hasonló bravúrt fog végrehajtani, mint ami nekünk sikerült. Tudom, hogy nehéz lesz, de nekünk is az volt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma