Monchi: Eljött az idő a keret bővítésére

Monchi: Eljött az idő a keret bővítésére

A Roma sportigazgatója kijelentette, eljött az idő arra, hogy megerősítsék a keretet.

Az utóbbi időszakban több Roma játékos távozásáról pletykáltak a lapok, köztük Antonio Rüdiger esetleges Chelsea-het történő igazolásáról is, azonban Monchi elárulta, több jelentős eladást nem tervez a klub.

"Igen, azt hiszem már láthattuk a klub idei legnagyobb eladását. Most itt az idő a csapat felépítésére, amit potenciális vásárlással fogunk kiegészíteni az átigazolási piacról."- mondta Monchi.

"Ami Defrelt illeti, nagyon távol vagyunk a megegyezéstől. Szeretnénk egy Defrelhez hasonló adottságokkal rendelkező játékost igazolni, de nem ő az egyetlen lehetőség. Tegnap egyeztettünk a Sassuolóval, de mindkét fél igen messze van még egymástól. Mi minden játékosért a megfelelő árat akarjuk kifizetni, és persze azt az árat, ami számunkra is kedvező."

"Jelenleg viszont amellett, hogy tiszteletben tartjuk a Sassuolo álláspontját, igen jelentős a véleménykülönbség. Mégegyszer ismétlem: nem akarunk a piaci értékénél többet fizetni senkiért."

"Számos dolgon dolgozunk és reméljük, hogy hamarosan pár befejeződik. Az én filozófiám az, hogy én szeretem az általam kiszemelt játékost megszerezni akár az utolsó napon is, csak hogy ne menjünk bele kockázatos dolgokba elhamarkodva."

Délelőtt Monchi azzal viccelődött a szurkolókkal az oldalvonal mellett, hogy a szezon végén a Circus Maximusnál majd együtt ünnepelnek valami trófeát.

"Nem szabad összehasonlítani egy a szurkolóknak tett kijelentést egy hivatalos nyilatkozattal. Nagyon ambiciózus vagyok úgy általában és mindig ilyen voltam sportigazgatóként, talán ezért is érhettem el számos jó dolgot."

"Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok mennek, viszont a bajnokságot nem lehet szeptemberben megnyerni, csak májusban, és az átigazolási piacnak sincs vége júliusban, hanem csak augusztus végén. Biztos vagyok benne, hogy sikerül egy olyan csapatot összehoznunk, amelyik igen versenyképes lesz."

"Nem tudom, hogy végül a Circus Maximusnál kötünk-e ki az év végén, ez már teljesen más kérdés. Az számít csak, hogy az akarat megvan rá, hogy ott legyünk majd."

Monchit megkérdezték a szezon végén visszavonult Francesco Tottiról is, aki elvileg egy igazgatói posztot fog átvenni a klubnál miután visszatért a megérdemelt nyaralásáról.

"Francesco nyaral. Szerintem ez így van rendjén, hogy az életének egy ilyen fontos pillanatánál hagy időt gondolkodni. Tárt karokkal várjuk vissza és ha kell, akkor örökké várni fogunk rá. Ő mindig fontos lesz a Roma számára, de végül az ő döntése lesz és akkor hozza majd meg, ha alkalmasnak ítéli meg rá az időt."

"Ez az ő otthona. Neki nem kell kopognia, neki kulcsa van. Egy hosszú és jelentős pályafutás után most pihen. Mi nem tudunk most mást tenni, csak várni és mindannyian azt reméljük, hogy visszatér közénk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi