Monchi: El kellett adnunk Salahot

Monchi: El kellett adnunk Salahot

A Roma sportigazgatója elismerte, hogy a Liverpool többet is fizetett volna az egyiptomi játékosért, de el kellett adniuk.

Az olasz fővárosi együttes folyamatos küzdelmet folytat a könyvelési egyensúly, és a pénzügyi Fair Play (FFP) betartásáért, ezért az utóbbi időszakban olyan játékosokat kényszerült eladni, mint Salah, Antonio Rüdiger, Leandro Paredes és legutóbb Emerson Palmieri.

"Azonnal szerelmes lettem a klubba, amint megérkeztem. Azonnal feltűnt, hogy a szurkolók mennyire szeretik a csapatot, mennyire törődnek vele."- kezdte Monchi a Sky Sport Italia-nak adott interjút.

A Roma nyáron eladta egyik legjobbját a Liverpoolnak, Mohamed Salah pedig azóta szárnyal az angol csapatban, a tegnap esti BL mérkőzésen is az egyik főszereplő volt.

"A végén csak sikerült 50 milliót -plusz a bónuszok- elérni, de abban a pillanatban sajnos mindenképpen el kellett adnunk. A Neymar és a Kylian Mbappé üzletek teljesen megváltoztatták az egész piacot, de akkor nekünk szükségszerű volt az eladás."

"Még mindig úgy gondolom, hogy jobb árat is kérhettünk volna érte, de ez tette lehetővé számunkra azt, hogy mi is igazoljunk. Amikor a csapathoz kerültem, a Liverpool ajánlata 32 millió volt, plusz 3 millió bónusz. A mai futballban a játékosok oda mennek, ahová akarnak."

"A számok igenis fontosak, mert végül is csak egy üzleti vállalkozás vagyunk, igaz a szurkolókat nem lehet megvenni. A Sevillánál eltöltött időszakom alatt az embereket számos trófeához juttattam hozzá, ami eddig itt Rómában egyelőre hiányzik."

"Teljes mértékben megértem a szurkolókat, tudom, hogy ők nem akarnak a számokról beszélni, ők csak azt akarják, hogy nyerjünk, de nekem ez a feladatom. Egy olyan klubot kell építenünk, ami nemcsak nyer, de az idő múlásával következetessé válik. A szurkolókat nem érdeklik az ígéretek, nekik csak az eredmények számítanak."

"Ezt el is fogadom, de egy kis hitet, bizalmat kérek tőlük. Időre van szükség. Csöndben kell lennünk, és keményen kell dolgoznunk, hogy sikerüljön eljutnunk oda, amit a szurkolók szeretnének."

A téli átigazolási időszakban a Roma Dzekóért is kapott ajánlatot, azonban a bosnyák támadó végül maradt a Romában.

"Mi először Emersonnal kapcsolatban kezdtünk el tárgyalni a Chelsea-vel, Edin neve csak később került bele a megbeszélésekbe."

"Kaptunk egy ajánlatot, amire válaszul egy új javaslatot adtunk. Az angol klub sosem volt elégedett az elvárásainkkal, ezért nem lett végül az üzletből semmi."

"Nincs olyan klub, amelyik örül annak, ha el kell adnia a legjobb játékosait, de amikor egy nagyon komoly gazdasági ajánlat érkezik, akkor lehetetlenség azt nem figyelembe venni. Egyértelmű, hogy igazolhattunk volna a helyére egy meghatározó csatárt, mondjuk Giroud-t, máskülönben a szurkolók nagyon mérgesek lettek volna."

"Mi nagyon bízunk Patrik Schickben és Gregoire Defrelben, de 100%, hogy igazolnunk kellett volna egy csatárt, ha Dzeko távozott volna januárban."

"Giroud mellett ott volt a lehetőség Michy Batshuayi-ra is. Az emberek mindig azt mondják, hogy Schick drága volt, de egyelőre mindössze 6 milliót adtunk ki rá, ami nagyon fontos nekünk. Ráadásul ő olyan középső csatár, aki képes a szélen is játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Monchi, Salah, Dzeko