Monchi: Azokról, amiken én dolgozom, nem ír a sajtó

Monchi: Azokról, amiken én dolgozom, nem ír a sajtó

A klub sportigazgatója elárulta, nagyon sok olyan játékos átigazolásán dolgozik, amikről a sajtó nem is tud.

Vasárnap a pinzolói edzőtáborban történt meg Rick Karsdorp hivatalos bemutatása, ahol Monchi elárulta, kicsit büszke rá, hogy sikerült a holland játékost megszerezni.

"Boldog és büszke vagyok, hogy ma itt lehet velünk Rick. Ő az egyik legjobb jobbszélső védő Európában és számos komoly élcsapat szerette volna megszerezni őt. Ma viszont itt van velünk köszönhetően a Roma erőfeszítéseinek és Rick eltökéltségének, hogy ide akart jönni."- kezdte Monchi.

"Sportigazgatóként különösen büszke vagyok az ilyen igazolásra. Remek játékost igazoltunk a jelen és a jövő számára."

És mi igaz a Florian Thauvin, Carlos Vela és Hatem Ben Arfa féle történetekből?

"Mindannyian remek játékosok, de ők nem tartoznak azok közé, akikkel én számolok és beszéltem volna róluk Di Francescóval. Mi olyan játékosok szerződtetésén dolgozunk, akiket a sajtóban nem is említettek. Ők hárman jó játékosok, de nem a Roma fő célpontjai. Számos dolgon dolgozunk, de ahelyett, hogy egy kimondott játékosra összpontosítanánk, inkább egy versenyképes csapatot szeretnénk összehozni."

Leandro Castan marad, vagy távozik?

"Leandro és Gyömbér jelenleg velünk edz. A jövő hét végéig várunk a döntéssel és ők fogják leghamarabb megtudni, mert a tisztelet és a szakmaiság is így kívánja. Jelenleg a Roma játékosai, de az edzőtábor végén dönteni fogunk."

Ricky Massara veled dolgozik, vagy ő is le lesz váltva?

"Rickyn múlik, hogy miként dönt a jövőjéről. A 17 éves sportigazgatói pályám során elég kevés olyan profi, őszinte, felkészült és a klubhoz lojális emberrel találkoztam eddig, mint amilyen ő. Tudom, hogy amióta a klubnál dolgozik mindig azon volt, hogy a legjobbjával segítse a csapatot és hogy a klubnak a legjobb legyen. Ha nem találunk helyette senkit, attól még nem fogunk kapkodni, de készen állunk megbirkózni ezzel a helyzettel is."

Cél az, hogy még több olasz játékos kerüljön a Romához, hiszen Pinzolóban Florenzi az egyetlen nagy olasz játékos.

"Még várjuk De Rossit, El Shaarawyt és Pellegrinit. Ez is persze a fejemben van, de ezt közepes távon nem olyan egyszerű elérni. Az, hogy a Romát olasz, de főként római játékosok alkossák inkább közép, vagy hosszútávú cél."

Mi a helyzet Matija Nastasiccsal? Szóba jöhet nálad egy olyan szélső, aki a Bundesligából jön?

"Ő egy jó játékos, tapasztalt és már játszott Olaszországban, valamint a Bajnokok Ligájában is. Emellett számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik. Ami a szélsőket illeti, nincs célpontunk a Bundesligából, inkább más bajnokságokat kell figyelni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi