Monchi: Akkor leszek boldog, ha nyerünk Veronában

Monchi: Akkor leszek boldog, ha nyerünk Veronában

Számos kérdésre válaszolt a Roma sportigazgatója egy péntek esti különleges eseményen, ahol a módszereiről írt könyv megjelenésében segédkezett.

Monchi új könyvéhez, ami spanyol és olasz nyelven jelent meg, és számos a sportigazgató munkájával kapcsolatos módszert tartalmaz, Francesco Totti írta az előszót.

A spanyol szakember ezt követően készséggel állt az újságírók rendelkezésére, és válaszolt a kérdésekre.

A BL csoport megnyerése milyen hatással van az önbizalomra?

"Szerintem egy apróságról megfeledkeztek: a vasárnapi, Chievo elleni meccsről. Mindenki tudja, hogy egy remek siker után fennáll a veszélye annak, hogy kicsit kienged a csapat. Amennyiben jól játszik a csapat Veronában és nyerünk, akkor én sokkal boldogabb leszek, mint a Qarabag elleni meccs után. Az egy újabb fontos lépés lenne a csapat fejlődését illetően."

"Természetesen nagyon szépen zártuk a csoportkört, de nem állhatunk itt meg. Mennünk kell előre, mert a szurkolóink is ezt várják el. Szerintem a szurkolók elégedettek azzal, hogy a csoport élén végeztünk, de biztosan többet szeretnének - a vasárnapi pedig egy újabb teszt lesz. Ez a bajnokság egyik legfontosabb pillanata lehet."

Mikor döntöttek úgy, hogy Eusebio Di Francesco lesz a legmegfelelőbb a Roma kispadjára?

"Itt a példa: Mauro Baldissoni a bizonyíték rá, ő ismerte a véleményemet az első pillanattól kezdve, hogy beszéltünk Eusebióval. Amikor távoztam arról a megbeszélésről, rögtön biztos voltam benne, hogy Eusebio tökéletes választás lenne. Mindannyian elégedettek vagyunk vele. Nagyon jól kezdett, és mindannyian hiszünk benne."

Az egyik stratégiája, hogy meg kell tartani a csapat folytonosságát: eddig melyik szerződéshosszabbítást volt a legnehezebb véghezvinni? És mi hiányzik még Florenziéből?

"Egyik sem volt nehéz. Mindannyian maradni akartak: Daniele, Kevin, Radja, Federico, Kosztasz és Diego is, mindenki. Amikor pedig ez a helyzet, akkor minden nagyon simán megy."

"Amikor egy játékos távozni akar, akkor lehetetlen vele hosszabbítani. Ez is a klub egyik erőssége. Mindegyiküknek megvolt az esélye, hogy egy másik nagy csapathoz távozzon, de ez is a klubunk felemelkedését hangsúlyozza. Most Florenzi hosszabbítása a következő feladat."

Milyen érzései vannak a Romával kapcsolatban?

"A Roma része vagyok, de a Roma nem az enyém. Szerencsés voltam, hogy egy olyan klubhoz jöttem, ahol előttem az olasz futball egyik legjobb sportigazgatója dolgozott Walter Sabatini személyében."

"Amikor elkezdtem dolgozni a Sevillánál, akkor ott nem volt semmi. Itt viszont már igazán remek játékosok voltak. A kérdés csak az, hogy tudok-e még többet adni a Romának."

Melyiket szeretné jobban, ha Totti még játékos lenne, vagy már inkább mint igazgató?

"A világ összes sportigazgatója örülne neki, ha Totti az ő játékosa lenne. De van egy bizonyos pont, amikor játékosként be kell fejezned, szóval én szerencsés vagyok, hogy igazgatóként dolgozhatok vele. Sokat segített megtanulni dolgokat a Romáról, ami nekem nagyon fontos. És szerintem a másik oldalról is igaz, ő is örül annak, hogy velem dolgozik."

"Már elkezdte a dolgokat összeszedni, hiszen neki itt minden teljesen új egy hihetetlen játékospályafutás után. Szeretnénk folytatni együtt a munkát, és remek dolgokat véghezvinni a klubért."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, interjú