Monchi: A keret már 90%-ig teljes

Monchi: A keret már 90%-ig teljes

Kolarov személyében újabb játékost mutatott be hivatalosan a Roma, miközben Monchi kijelentette, a keret már most 90%-ig teljes.

"Ez az utolsó hivatalos bemutató egyelőre, így örömmel mutatom be Kolarovot."- kezdte Monchi.

"Szerintem a Roma remek igazolást hajtott végre nem csak a képességeit illetően, hanem az emberi mivoltában is. Szerintem komoly szerepe lesz a csapaton belül a pályán, és azon kívül is."

A legutóbbi sajtótájékoztatón azt mondtad, hogy szeretnéd látni a csapat fejlődését. Voltak ennek jelei a tegnapi meccsen?

"Szerintem haladunk előre. A tegnapi barátságos meccs volt az, ami eddig a legtöbb pozitívumot nyújtotta. Persze vannak még, amiken javítani kell, de már látni a jeleit annak, amit az edző játszatni akar a csapattal. Van még miben fejlődni, de elégedett vagyok."

Mit gondolsz, Kolarov mit tud nyújtani? Gyors üzlet volt?

"Igen, nagyon gyorsan megegyeztünk. Aleksandar tudta, hogy érdeklődünk iránta és én is éreztem, hogy kölcsönös az érdeklődés. Ez pedig gyors megállapodáshoz vezetett. A tegnapi meccs volt a legjobb válasz arra, hogy mit tud adni nekünk. Megmutatta képességét, az erősségét és hogy milyen teljesítményt képes letenni a pályára. Nagyon jó példa volt arra, hogy mit ad nekünk Aleksandar."

Tesz újabb ajánlatot a Roma Mahrezért?

"A legutóbbi interjúban elmondtam, hogy mi megtettük a magunk ajánlatát, amiről azt gondoljuk, hogy teljesen rendben volt, és ami ráadásul a klub történelmének legnagyobb ajánlata volt. Nem fogunk újabb ajánlatot tenni. Mi a legmegfelelőbben jártunk el aszerint, hogy a Leicester Cityvel egyezkedtünk. A labda most az ő térfelükön van, mi pedig válaszra várunk. Dolgozunk más lehetőségen is, azonban a keret már most 90%-ban teljes."

Nem gondolod hogy kockázatos lenne a jelenlegi védelemmel kezdeni a bajnokságot?

"Haladjunk posztról posztra. Rick Karsdorp éppen a teljes felépülési szakaszban jár, miközben Bruno Peres jól teljesít. Aleksandar tud a bal oldalon is játszani Hector Morenóval és Juan Jesussal együtt. Hátul elég lehetőségünk van ahhoz, hogy elkezdjük a bajnokságot. De ahogy már mondtam, a két barátságos meccs után beszélünk az edzővel. Persze elégedett vagyok a tegnapi teljesítménnyel is."

Nem aggódsz amiatt, hogy milyen átigazolási összegek röpködnek a piacon?

"És sajnos semmi jele nincs, hogy ennek hamarosan vége lesz. Alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez, de általánosságban aggódom, mert nem tudom, hogy a futball képes lesz-e ellenállni ennek a folyamatnak."

Igaz az, hogy a Juventus ajánlatot tett Kevin Strootmanért?

"Nem áll szándékunkban sem a Juvéval, sem más együttessel Strootmanról tárgyalni."

Milyen érzés volt visszatérni az Estadio Sanchez Pizjuanban?

"Különleges mérkőzés volt. Ellenfélként tértem vissza most először az életemben. Különös érzések kavarogtak bennem, egyik oldalon a személyes érzések, mivel sevillai vagyok, a másokon pedig az objektív szakmai nézet, mint a Roma sportigazgatója."

Mit gondolsz, mindkét csapatnak jó szezonja lehet? Képes lesz idén nyerni valamit a Roma?

"Szerintem mindkét csapatnak megvan mindene ahhoz, hogy sikeres legyen. Az egyik fő célom az, hogy a szurkolók álmait valóra váltsam, ők pedig arról álmodnak, hogy a csapatuk trófeát nyer."

Milyen érzés volt a nyarat Sevillától távol tölteni?

"Az időjárás ugyanolyan itt, mint Sevillában, még a munka is. Én mindig 100%-ot adtam a Sevilláért és ugyanezt teszem a Romáért. Hihetetlen fogadtatásban volt részem. Remek a kapcsolatom a kollégáimmal, a médiával és a szurkolókkal is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi