Monchi: 100%-ig megbízunk Di Francescóban

Monchi: 100%-ig megbízunk Di Francescóban

A Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt a spanyol szakember a Sky Sport-nak megerősítette, a klub maximálisan megbízik az edzőben.

Mi jelenleg a klub álláspontja a csapat edzőjével kapcsolatban?

"Erről más számtalanszor beszéltem, és a klub álláspontja azóta sem változott, ugyanúgy megbízunk az edzőben. Ha én megbízom egy profiban, akkor a bizalmam nagyon ritkán inog meg. Tudom, hogy Önöknek most valami új hírre lenne szükségük, de engem már az összezavar, mikor azt olvasom az újságokban, hogy a klub vezetői között vita alakult ki, és ettől teljesen megőrülök, mert olyan, mintha valami más klubról olvasnák. Újra megismétlem: 100%-ig megbízunk az edzőben, ő ugyanaz az edző, akivel tavaly a Roma harmadik lett a bajnokságban, a BL-ben pedig egészen az elődöntőig menetelt vele a csapat. A mostani rosszabb teljesítményért nem őt illeti a teljes felelősség."

Olyan pletykák is megjelentek, miszerint ha Di Francesco távozik, akkor Ön is távozik.

"Ez őrültség. Ilyet sosem mondtam, de még csak nem is gondoltam. Hosszú ideig szeretnék a Románál maradni. Mindaddig, amíg a klub megbízik bennem, én maradni akarok. Komoly kockázatot vállalva jöttem ide, és most már szeretnék sokáig a klubnál maradni."

Mennyire segített a csapatnak az összetartás?

"Mindenképpen jó volt arra, hogy segített a csapatnak megérteni mi a probléma, és egyben erősítette a csapategységet. Sokszor a játékosok könnyebben találnak megoldást a problémákra közösen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Monchi