Minden rendben ment a tegnapi megbeszélésen

Minden rendben ment a tegnapi megbeszélésen

Úgy tűnik, hogy előzetes megállapodás született a Stadio della Roma projekttel kapcsolatban, azonban folytatódnak a tiltakozások is.

Az eredeti terveket visszautasították azzal a feltétellel, hogy amennyiben elvégeznek bizonyos módosításokat, akkor szó lehet a további folytatásról.

A római építészek ezeket a módosításokat figyelembe véve kedden újabb tervezetet nyújtottak be, melyben a kértnek megfelelően 25%-kal csökkentették a beépítendő területet, kisebb tornyokat terveztek az üzleti negyedbe és eltávolították azt a hídat, ami a Fiumicino repülőteret kötötte volna össze a létesítménnyel.

Ezen kívül sikerült elérni további 50 millió eurós megtakarítást a metróhálózat fejlesztéséből, így sokkal nagyobb összeg maradt a parkra, amit a helyiek használhatnának.

Olasz lapértesülések szerint a két órán át tartó megbeszélés végén megszületett az előzetes megállapodás, de még legalább 1 hét kell ahhoz, hogy végleges legyen a döntés.

A megbeszélés alatt azonban tüntetés zajlott kint az utcán, ahol helyi munkások amiatt tüntettek, hogy a szakszervezet hónapok óta nem fizette ki őket.

Paolo Berdini városfejlesztési szakértő a projekt elleni tiltakozásul benyújtotta lemondását.

"Míg a külvárosokban megállás nélkül romlik az életszínvonal, a házak állapota egyre rosszabb lesz, addig itt a legnagyobb probléma az új stadion felépítése."- jegyezte meg Berdini a hivatalos közleményében.

"Ahelyett, hogy a városban jól átláthatóak és törvényesek lennének a várostervezési döntések, mi ilyen szerződéseket készülünk aláírni, amik hatalmas kárt okozhatnak Rómának."

Berdini álláspontját több politikus is támogatja és kijelentették, Berdini a kialakult helyzet áldozata és azzal vádolják a klubot, hogy csak a pénz miatt csinálják az egészet.

Virginia Raggi főpolgármester asszony viszont nem fogadta el Berdini lemondását.

"Elegünk van. Eddig mindenféle pletykát figyelmen kívül hagytunk, de most már észre kell venni, hogy egyes emberek inkább problémákat generálnak ahelyett, hogy dolgoznának. Mi megyünk tovább előre."

Luca Bergamo alpolgármestert lenyűgözték a változtatások.

"Szeretném megköszönni a Romának, hogy a múlt héten kért változtatásokra ilyen gyorsan reagált és átdolgozták a tervezetet számos nagyon innovatív funkcióval. Ezt követően újra átbeszéljük majd a dolgokat a városfejlesztéssel."

Linda Meleo a Roma Radio-nak arról számolt be, van arra esély, hogy a végén mindkét fél elégedett legyen.

"Ez a stadion a fenntartható fejlődés mellett a megfelelő módon épülhet fel és valami olyat adhat a városnak, amire annak szüksége van. Viszont mindennek teljesen jogszerűnek kell lennie és a legkisebb környezeti hatásra kell törekedni. Az a mi célunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Stadio della Roma, Tor di Valle