Megszületett a megállapodás a klub eladásával kapcsolatban

Megszületett a megállapodás a klub eladásával kapcsolatban

A klub hivatalos közleményben erősítette meg a hírt, miszerint sikerült megállapodni a Friedkin-csoporttal a klub eladásával kapcsolatban.

Szerda este megtörtént a szerződések aláírása, majd ezt követően az AS Roma SPV, LLC a következő pénzügyi kimutatást adta át a CONSOB-nak, az olasz értékpapírpiac szabályozásáért felelős olasz kormányhatóságnak.

2020. augusztus 5.

Az AS Roma SPV, LLC, az AS Roma S.p.A. ("A csapat") többségi részvényese bejelenti, hogy megállapodást írt alá a kötelező érvényű részvények eladásával kapcsolatban a Friedkin Csoporttal, melynek következtében az AS Roma SPV eladja Friedkinnek a csapatban fennálló részesedését és bizonyos ahhoz kapcsolódó eszközöket, ideértve azokat a pénzeszközöket is, amelyeket a csapat rendelkezésére bocsátott a tervezett tőkésítés támogatására, melynek következtében Friedkin bizonyos kötelezettségeket vállal ("megvásárlás").

Az ügylet folytán az AS Roma SPV eladja a teljes 86,6%-os részesedését, és a tranzakció teljes értéke körülbelül 591 000 000 euró.

A tranzakció várhatóan 2020. augusztus végén zárul le, és a szokásos zárási feltételeknek kell teljesülniük. Bizonyos feltételek mellett az AS Roma SPV jogosult megszüntetni a Tranzakciót és megtartani a letéti összeget szokásos megszüntetési díjként, amennyiben az ügylet nem zárul le 2020. augusztus 17-ig. Ezenkívül bizonyos feltételek mellett az AS Roma SPV és a Friedkin mindegyikének jogában áll a tranzakciót felmondási díj visszatartása nélkül megszüntetni abban az esetben, ha az ügylet nem zárul le 2020. augusztus 31-ig.

"Örömmel jelentem be, hogy sikerült megállapodnunk a Friedkin Csoporttal az AS Roma eladásával kapcsolatban. Ma este aláírtuk a szerződéseket, és a következő napokban azon fogunk együtt dolgozni, hogy befejezzük a formális és jogi folyamatokat, melynek következtében a klub irányítása új kezekbe kerül. Az elmúlt hónapban Dan és Ryan Friedkin bizonyították teljes elkötelezettségüket az üzlet véglegesítése, és a klub pozitív előmozdítása terén. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű jövőbeli tulajdonosok lesznek az AS Roma számára."- jegyezte meg az aláírást követően James Pallotta.

"A Friedkin Csoportnál mindannyian annyira boldogok vagyunk, hogy megtettük azokat a lépéseket, melynek következtében részesei lehetünk ennek az ikonikus városnak, és csapatának. A célunk az, hogy mihamarabb lezárjuk a vásárlást, és azonnal belemerüljünk az AS Roma családba."- jelentette ki Dan Friedkin, a Friedkin Csoport elnöke és vezérigazgatója.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Friedkin, Pallotta