Mától a Friedkin Group a Roma tulajdonosa

Mától a Friedkin Group a Roma tulajdonosa

A mai nappal új korszak kezdődik az AS Roma életében, miután véglegessé vált a tulajdonosváltás.

A Friedkin Csoport a mai napon bejelentette, hogy a Romulus és Remus befektetői társaság 86,6%-os tulajdonosi részesedést szerzett a klubban, és kötelező ajánlatot tesz majd a nagyjából 13,4%-ot kitevő nyilvános részvényekre is.

"Boldogok vagyunk, hogy az AS Roma család családhoz csatlakoztunk."- jelentette be Dan Friedkin, a Friedkin Csoport elnöke.

"Ahogy egy szurkoló írta nemrég, 'vegyétek meg ezt az ikonikus klubot, és tegyétek a világ egyik legnagyobb klubjává.' Ez a szándékunk."

"Nagyon elkötelezettek vagyunk, ott akarunk lenni Rómában, abban a városban, ami különleges helyet foglal el a szívünkben. Elismerjük, hogy olyan csapatot bíznak ránk, amely Róma lelkének létfontosságú része, és tudjuk, hogy ez egy olyan felelősség, amit nagyon megtisztelőnek érzünk, és nagyon komolyan veszünk."

"Mint üzleti tulajdonosok arra törekszünk, hogy azonosítsuk, és támogatásunkkal egy nagyon erős menedzsment csapat és vezetés jöjjön létre. Guido Fienga bebizonyította, hogy a Romának remek vezérigazgatója, együtt pedig egy fegyelmezett, és ambiciózus üzleti tervet fogunk kidolgozni."

"Megadunk neki minden támogatást, útmutatást és eszközt a terv megvalósításához, és annak érdekében, továbbra is összpontosítani tudjunk a következő kritikus hetekre, elsősorban ő fog a Roma nevében beszélni."

"A klubra és a csapatra vonatkozó közös elképzelésünk továbbra is a fenntartható, hosszú távú befektetések, nem pedig a megkérdőjelezhető tartósság gyorsa javítása."

"Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni Jim Pallottának és csapatának mindazt, amit a klubért tettek. Nagyon sokat segítettek a zökkenőmentes átmenet előkészítésében."

"És végül egyetlen mondat sem lenne teljes anélkül, hogy elismernénk a klub szurkolóinak hihetetlen erejét, szenvedélyét és hűségét. Vállvetve veletek fogjuk fejleszteni ezt a klubot, és harcolni a trófeákért a jövőben. Alig várjuk, hogy munkába állhassunk és elkezdődjön a következő szezon."

Gudio Fienga: "Ez egy nagyon fontos nap az AS Roma számára. Kiváltság számomra, hogy szorosan együttműködhetek Dannel és Ryannel, akik szenvedélye és elkötelezettsége a klub iránt megkérdőjelezhetetlen, ahogy a pénzügyi és kereskedelmi eredményeik."

"Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy folytathatom a munkám a Roma élén, és elkezdhetek végrehajtani egy üzleti tervet, amely az első évben megalapozza a későbbi, fenntartható sikeres fejlődés alapjait."

A klub új igazgatói mostantól: Dan Friedkin (elnök), Ryan Friedkin, Marc Watts, Eric Williamson és Ana Dunkel.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Friedkin