Kupagyőztes a Primavera csapat

Kupagyőztes a Primavera csapat

Péntek este kupagyőzelmet ünnepelhetett az Alberto De Rossi által irányított Primavera csapat.

Edoardo Soleri és Riccardo Marchizza góljaival 2:0-ra nyert a Roma Primavera csapata a péntek esti kupadöntőben a Virtus Entella együttese ellen, ezzel összesítésben 3:1-el elhódította az Olasz kupát.

De Rossi számára 12 hónapon belül ez volt már a harmadik trófea, azonban a tapasztalt szakember a játékosait dicsérte az újabb érett teljesítményt követően.

"Fantasztikus dolog egy ilyen csapatot edzeni, mint a Roma. A klub lehetővé teszi, hogy csupa remek játékossal tudjak dolgozni és nélkülük nehéz lett volna megnyerni a kupát."- jelentette ki De Rossi.

"Egy nagyon erős ellenféllel szemben léptünk pályára, hiszen az Entellában nagyon sok olyan srác futballozik, akik már bemutatkoztak a Serie B-ben."

"Reméltem, hogy ezen a meccsen visszatérünk arra az útra, amit a szezon első felében jártunk, amikor mi voltunk a jobbak."

Ez a csapat elég sokmindent nyert az utóbbi időben, mégis számos kritika érte őket...

"Elfogadjuk a kritikákat, mert ez teljesen természetes, de nagyon sok gondot és erőfeszítést fordítunk arra, amit csinálunk."

"Tudjuk, hogy mi történt ezzel a csapattal. Egymás után játszottuk a tétmeccseket, aminek megfizettük az árát. Hiába vagy fiatal, ha játszol vasárnap, majd szerdán, közben rendszeresen pályára lépsz a válogatottban is, egyszerűen nem fogsz tudni mindig a legjobb formában futballozni. Két nagyon jó minőségű csapatra van szükséged ahhoz, hogy minden kiírásban részt tudj venni."

"Ezen az estén az igazi Romát láthattuk - azt a csapatot, amelyik tudja hogyan kell küzdeni és képes leásni, amikor kell."

Soleri gólja segített levetni a mentális béklyót?

"Az első 45 percben túl nagy volt a teher rajtunk. Az Entellának van 2-3 olyan játékosa, akik komoly problémákat képesek okozni nekünk. A gól megváltoztatott bennünket, változott a játékunk és mentálisan is megváltoztunk. De nem csak Soleri gólja miatt volt ez. A második félidőre a csapat nagyon összeállt, mindenki együtt akarta a sikert és még több energiát fektettünk ebbe. Láttam, hogy a csapat fogcsikorgatva küzd és ez a szezon első felében tapasztaltakra emlékeztetett, akkor játszottunk így."

Ez volt az 503. mérkőzésed a Primavera kispadján és a hetedik trófeád. Milyen érzés?

"Egy dolog nem változott ezalatt az idő alatt, az pedig a Roma. Nagyon könnyű jó munkát végezni akkor, ha minden jól szervezett és minőségi csapat áll a rendelkezésedre. A játékosok nélkül semmit nem nyersz, ezt mindenképpen el kell mondani. Tudom, hogy mire vagyok képes és el is végzem a feladatom, de észrevettem, hogy a klub csupa profi focistával vett körül engem. Erre pedig mindenképpen szükséged van, ha trófeát szeretnél nyerni."

Milyen hatással lehet ez a siker a szezon hátralevő részére?

"Reméljük, hogy visszavezet minket oda, ahol voltunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Primavera, Olasz Kupa