Juric: Szeretnénk sorozatban 3 bajnokit nyerni

Juric: Szeretnénk sorozatban 3 bajnokit nyerni

A Roma egy a Monza elleni esetleges sikerrel újabb lépést tehetne a tabella élmezőnye felé.

Alexis Saelemaekers kivételével mindenki rendelkezésre áll? Hogyan fogod menedzselni Paulo Dybalát és Mats Hummelst?

„Hummels már sokkal jobban van. Meglátjuk, hogy néz ki a mai edzésen, és aztán döntünk. Ugyanez vonatkozik Paulóra is. Meglátjuk, hogy milyen lesz az edzés után, majd ezt követően eldöntjük, hogy mennyit játszhatnak. Enzo Le Fee elkezdett velünk edzeni, a többiek pedig jól vannak.”

Milyen csapat a Monza? Milyen játékot tervez ellenük?

„Eddig sokkal kevesebb pontot gyűjtöttek, mint amennyit megérdemeltek volna, de jó futballisták alkotják a csapatot. Néhány kiváló teljesítményt nyújtottak, és van néhány tehetséges játékosuk. Szép futballt játszanak, az ötleteiket még Raffaele Palladino előző szezonbeli regnálása idejéből hozták át, amit most próbálnak megismételni. Látszik, hogy csapatként jól mozognak. Az Inter ellen nagyszerű pressinges játékot játszottak.”

A Roma nagy intenzitással játszott az első két meccsén az Udinese és a Bilbao ellen, de a legutóbbi kettőn már kevésbé. Ennek oka egyszerűen az, hogy sok meccset játszotok egymás után?

„Úgy gondolom, hogy a minap nagyon jól játszottunk, mind az intenzitásunkat, mind a játékunkat tekintve. Az intenzitás kiváló volt, és a presszing is kiváló volt. A Venezia ellen az utolsó fél órában kiváló volt a presszing, és mindent megcsináltunk, amit látni szeretnék."

„Vannak más dolgok, amiken biztosan javítanunk kell, de nem ezen, mert az Elfsborg ellen nagyon jól presszingeltünk. Megfelelő intenzitással játszottunk, és a kondíciós adatok is kiválóak voltak. Nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom, hogy a csapat sokat fejlődött ebből a szempontból.

„Az egyetlen meccs, ahol szerintem egy kicsit küszködtünk, az a Venezia elleni első félidő volt, de a többivel elégedett vagyok.”

Friedkinék célja a Bajnokok Ligájába jutás. Miután most már dolgozott ezzel a csapattal, úgy gondolja, elérhető a legjobb négy a bajnokságban? Tudják tartani a magas szintet az egész szezonban mind a Serie A-ban, mind a kupamérkőzéseken?

„Úgy gondolom, hogy csapatként és az elképzeléseinket tekintve van még hova fejlődnünk. Nagyon elégedett voltam a legutóbbi teljesítményünkkel, bár kikaptunk, ami nyilvánvalóan nem jó, de az elképzeléseink helyesek voltak. Jól mozgattuk a labdát, egyik oldalról a másikra váltogattunk, de aztán az utolsó harmadban cserben hagytak minket a döntéseink és rosszak voltak a befejezéseink."

„A fő cél a Bajnokok Ligájába jutás, és mindannyian erre koncentrálunk. Mindannyiunknak fejlődnünk kell, ha a legjobbakkal akarjuk felvenni a versenyt. Lassan kezdtünk, de az utolsó kettő meccsből hat pontot szereztünk, és sikerült feljebb lépnünk. Nagyszerű esélyünk van arra, hogy Monzában győzelemmel fejezzük be ezt a sorozatot."

„Ha minden fronton szeretnénk versenyben lenni, úgy gondolom, hogy minél több játékost kell bevetnünk. Jelenleg Saelemaekersre nem számíthatunk, aki ráadásul rengeteg poszton bevethető, és majd meglátjuk, mi lesz Zalewskivel, szóval egy kicsit kevesen vagyunk. Majd meglátjuk a jövőben, hogy képesek leszünk-e minden sorozatban jól teljesíteni.”

Hogy érzi, a csapatra még mindig hatással van Daniele De Rossi távozása, vagy már túltették magukat rajta?

„Azt hiszem, Lorenzo Pellegrini jól elmagyarázta a dolgot. Volt egy kezdeti fázis, ahol ezt lehetett látni, aztán egy másik, teljesen más mentalitással - hogy a Roma és mindenki érdekében továbbra is erősnek kell maradnunk. Szerintem a srácok nagyszerűen csinálják. Mindent megértettek. Ha jól edzenek, akkor a meccsen is jól teljesítenek."

„Nagyon boldog vagyok, és nagyon koncentrálok arra, amit csinálunk. Sokkal több előrelépést látok, mint amire számítottam az elképzelések tekintetében. Ezért mondom, hogy igen, csütörtökön Svédországban csúnya vereség volt, de látom azokat a dolgokat, amiket szeretnék - és amiket ők is szeretnének megvalósítani. Talán a finomabb részletekben még hiányoznak a dolgok, de a játékunk, a presszing és az ellenfél megtámadása tekintetében már ott vagyunk, vagy nagyjából ott tartunk, ahol szeretnénk.”

A Roma rengeteget mozgott csapatként, és közel került a kapuhoz az Elfsborg ellen, ezzel szemben kevés lövése volt. Hogyan lehet ezen javítani?

„Azt hiszem, öt vagy hat tiszta lehetőségünk volt: amikor Pellegrini a lécet találta el, Pellegrini jobb lábas lövése, Pellegrini bal lábas lövése, Niccolo Pisilli kétszer, Tommaso Baldanzinak is volt egy lövése, és még egy, amire most nem emlékszem. Öt vagy hat tiszta lehetőség."

„Amivel kevésbé voltam elégedett, az az volt, hogy bejutottunk azokra a területekre, és kevés volt a hely - és ez az, ahol minőségre van szükséged, és munkára is. Dolgozom azon, hogy jól játsszunk a pálya utolsó harmadában, és ezt láttuk Pellegrini esélyeinél. Javulnunk kell ezeken a területeken, a tizenhatoson belül, és a tizenhatos körül is. Amikor javítanivalókról beszélek, akkor ezekre a dolgokra gondolok. Mert látom, hogy a srácok megértették az elképzeléseket, és a gyakorlatba ültetik őket. Eljutnak az utolsó harmadba, és ott van szükséged igazi minőségre, valamint a tér- és testhelyzet-tudatosságra. Ha sikeresek akarunk lenni, akkor ezekben a szempontokban kell emelnünk a színvonalat.”

Mennyire érzi ezt a csapatot a sajátjának a játékmód és egyéb dolgok tekintetében? És miben más az Elfsborgba való felkészülés, mint a Monza elleni felkészülés?

„Egyszerre csak lépésről lépésre haladunk előre. Néhány dologgal, ahogy már mondtam, elégedett vagyok. Más dolgokon változtatni szeretnék, de nem lehet radikálisan változtatni. Tetszik, ahogyan játszunk. A srácok nagyon jól reagáltak."

„Csütörtökön sokat akartam rotálni. Mindenkinek akartam játéklehetőséget adni, és megnézni, hogy az idén érkezett játékosok hogy vannak, és hogy készen állnak-e vagy sem. Az edzés egy dolog, a mérkőzés egy másik. Úgy gondolom, hogy bizonyos szempontból jól játszottunk, más szempontból kevésbé jól. Jobban kell játszanunk az utolsó harmadban, és sokkal többet kell dolgoznunk a kontratámadásokon."

„Hogyan készülünk a Monza elleni mérkőzésre? Tegnap hajnali 5-kor értünk haza, és azokkal a játékosokkal edzettünk, akik nem játszottak. Ma már a mérkőzésre készülünk, és reméljük, hogy mindenki a lehető legjobban felépül, hogy a Monza ellen intenzíven tudjunk játszani. Nincs sok időnk felkészülni a meccsekre, de ez van.”

Mennyire fontos ez a monzai kirándulás a bajnoki tabella szempontjából? Ez lehet zsinórban a harmadik bajnoki győzelme a csapatnak. Több mint 2000 Roma-szurkolót várnak Monzába.

„A szurkolók egyértelművé tették az álláspontjukat, de fantasztikus, hogy velünk vannak. Jó érezni a részvételüket, még akkor is, ha ez nem egy nagy pillanat. Elégedetlenek, de a nyomás adhat adrenalint, és én ezt szeretem. Valami negatívumot valami csodálatos dologgá változtathatunk, ha sikerül."

„Két bajnoki meccset nyerni egymás után nem könnyű feladat a Serie A-ban. Sikerült jól teljesítenünk. Ha sikerülne hármat nyerni, az újabb lépést jelentene a tabella élmezőnye felé. Olyan ez számomra, mint egy minidöntő. Ez a vége ennek az öt meccsből álló sorozatnak, ahol szinte mindennel elégedett voltam. Fantasztikus lenne megnyerni ezt a meccset.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juric, Monza, Serie A