Jó benyomást tett a csapat Di Francescóra

Jó benyomást tett a csapat Di Francescóra

A Roma könnyed, 9:0-ás sikerrel kezdte meg a felkészülési meccsek sorát az UC Latina ellen.

Az olasz fővárosi együttes hétfőn kezdte meg a felkészülést az új szezonra, majd szombat délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését is az UC Latina ellen.

"Láttam pár igen izgalmas dolgot, és persze olyan területeket is, ahol még fejlődnünk kell, de ez teljesen természetes a felkészülési időszak elején."- kezdte a meccs után a Roma mestere.

"Megpróbáltunk minél több gólt szerezni, kereszlabdákkal operálni, járatni a labdát, és olyan támadásokat vezetni, amiket kértem. Ez az, amin az utóbbi napokban rengeteget dolgoztunk."

"Az, hogy a felkészülés ezen szakaszában ennyi játékos áll a rendelkezésemre egyértelműen azt eredményezi, hogy jobban tudunk készülni, de eljön majd az a pillanat, amikor fontos döntéseket kell majd hoznunk."

Schick mindjárt mesterhármassal nyitott, ami összehasonlíthatóan hatalmas különbség a tavalyi szezonhoz képest.

"Lényegében tavaly az egész felkészülési időszakot kihagyta, így beilleszkedni sem volt ideje, és jó formába lendülni sem. Most nagyon éhes és határozott, a technikai tudásával pedig képes elől bárhol felbukkanni."

"Kluivert képes mindkét oldalon játszani. Jelen pillanatban sokkal több a jobblábas játékosom, ezért inkább több különböző lehetőséget is kipróbálok."

"Marcano nagyon jól megtanulta a védelem mozgását, ráadásul már most jól beszél olaszul, nagyon szorgalmas. Bryan Cristante igazi érték, és nem csak a technikai tudása miatt, hanem a fizikai adottságai miatt is. Csak még össze kell hangolnia a támadó mozgását a többiekkel."

Kisebb feszültség volt érezhető Alessandro Florenzi beállásakor, miután a szurkolók egy csoportja inzultálta amiatt, hogy állítólag túl sokért akar hosszabbítani a klubbal.

"A szerződéshosszabbítását illetően számos pozitív dolgot láttam az elmúlt napokban, így az az érzésem, hogy jól haladnak a dolgok. Florenzi a Roma játékosa, és természetesen sokkal jobban örülök annak, ha éljenzik, nem pedig kritizálják."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Latina