Hivatalos: Jose Mourinho lesz az új edző

Hivatalos: Jose Mourinho lesz az új edző

A klub hivatalos közleményben jelentette be, hogy a 2021-22-es szezontól Jose Mourinho irányítja majd a csapatot.

A klub 3 éves szerződést kötött a portugál szakemberrel, aki így 2024 június 30-ig lesz a csapat edzője.

"Izgatottan és örömmel üdvözöljük José Mourinhót az AS Roma családjában." - mondta Dan Friedkin klubelnök és Ryan Friedkin alelnök."

"José nagyszerű bajnok, aki minden szinten trófeákat nyert, és hatalmas vezetői tapasztalattal fogja vezetni az ambiciózus projektünket. José kinevezése hatalmas lépés a hosszú távú és következetes győzelmi kultúra kiépítése felé a klubnál."

Az 58 éves szakember a futballtörténelem egyik legsikeresebb edzője, hiszen pályafutása során 25 rangos trófeát nyert csapataival.

"Köszönöm a Friedkin családnak, hogy engem választottak ennek a nagyszerű klubnak a vezetésére, és hogy részese lehetek a terveiknek."- jegyezte meg Mourinho.

"A tulajdonosokkal és Tiago Pintóval folytatott megbeszélések után azonnal megértettem, hogy milyen ambícióik vannak az AS Romával kapcsolatban. Ugyanaz az ambíció és lendület motivált mindig is, és együtt szeretnénk egy győztes projektet felépíteni az elkövetkező években."

"A Roma szurkolók hihetetlen szenvedélye meggyőzött arról, hogy elfogadjam ezt az állást, és alig várom, hogy elkezdjük a következő szezont. Addig is minden jót kívánok Paulo Fonsecának, és remélem, a média megérti, hogy csak a megfelelő időben fogok bővebben beszélni. Daje Roma!"

 

"Amikor José szabaddá vált, azonnal megragadtuk a lehetőséget, hogy egyeztessünk minden idők egyik legnagyobb menedzserével."- ismerte el Tiago Pinto.

"Lenyűgözött minket José győzni akarása és a játék iránti szenvedélye: nem számít, hány trófeát nyert már, az elsődleges célja mindig a következő megnyerése. Megvan benne a tudás, a tapasztalat és a vezetői képesség ahhoz, hogy minden szinten versenyképes legyen. Tudjuk, hogy egy sikeres sportprojekt felépítéséhez időre, türelemre és a megfelelő emberekre van szükség a megfelelő pozíciókban. Rendkívül biztosak vagyunk abban, hogy José tökéletes edző lesz a projektünk számára, mind a közeljövő, mind a hosszú távú jövő szempontjából. Dan és Ryan Friedkin elképzeléseivel és ambícióival együtt egy új AS Roma alapjait fogjuk megteremteni."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho