Garcia: Sosem tudnék a Lazio edzője lenni

Garcia: Sosem tudnék a Lazio edzője lenni

A Roma volt edzője a Corriere dello Sport-nak adott interjúban többek között elárulta, a Lazio kispadjára sosem fog leülni.

A Stadio Olimpicóban a Lazio szurkolói biztosan ki fogják fütyülni mindig.

"És ez így is van rendjén, hiszen Romanista vagyok, és mindig az is leszek. De mindaddig, amíg minden a tisztességes játék és a futballmérkőzés keretein belül marad: csak a pályán vagy ellenfél, azon kívül nem. Ez nem háború."

Lennél valamikor a jövőben a Lazio edzője?

"Soha! Rómában egyetlen klub létezik számomra, az pedig a Roma. A Lazio ugyanolyan tiszteletet érdemel, mint amit a szurkolói mutattak felém. De én másik utat választottam, amit nem hagyhatok figyelmen kívül."

A Marseille most egy másik volt rómainak is az otthona lett: Kevin Strootmané. Miként zajlottak a megbeszélések?

"Mikor meghallottam, hogy a Roma leigazolja Steven Nzonzit, azonnal hívtam a sportigazgatónkat, Zubizarretát, és kértem, hogy érdeklődjön Strootman felől a Románál. De őszintén, legbelül nem hittem benne, hogy elfogadná az ajánlatunkat és eljönne Marseillebe, hiszen éppen nemrég lett apuka. Ehelyett, talán Kevin nem érezte a klub bizalmát akkoriban, én pedig kihasználtam ezt az alkalmat."

A pletykák szerint elvesztetted a tekintélyed azt követően, hogy Totti fellázadt a Torino elleni meccsen történt lecserélése miatt.

"Nem akarok közönséges lenni, de nem találok rá jobb szót, mint hogy ez hülyeség. Mindannyian tudjuk, hogy mikor kezdődtek a problémáim Rómában."

Elmondanád mikor?

"Annak a szezonnak a végén, amikor a győztes derbi után biztossá vált a második helyük a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában való indulásunk. Akkor azt mondtam, amit akkor is gondoltam, hogy túl nagy a különbség a Juventushoz képest, és hogy kevés az esély a bajnoki címre. Ezen a ponton lett végem. Francesco is ugyanezt mondta két héttel ezelőtt. Franciaországban van ezzel kapcsolatban egy közmondás, miszerint nem jó, ha túl korán igazad van."

Végül ki döntött a sorsodról? Pallotta? Baldissoni?

"Nem tudom, és nem is érdekel. Azt tudom csak, hogy az utódommal már akkor felvették a kapcsolatot, amikor még én voltam a kispadon, szóval nem volt túlságosan nagy a tisztelet irántam. Az ítélet velem kapcsolatban már a szezon elején megtörtént, de persze én is hibáztam néhány dologban."

Például?

"Belementem, hogy a klub elengedje Paolo Rongonit, az egyik edzőt, akivel itt Marseillbeben most megint együtt dolgozom. Majd hagytam, hogy olyan embereket válasszanak a csapat mellé, mint Darcy Norman és Ed Lippie, akik nem a futball világából jöttek, ez hiba volt. Túl sok volt a sérülés, de nem kaptam rá normális magyarázatot. De megjegyzem, és ezt valódi elégedettséggel mondom, hogy ez a probláma továbbra is fennáll Trigoriában."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Garcia