Gandini: Versenyképesek vagyunk

Gandini: Versenyképesek vagyunk

A Roma vezérigazgatója úgy véli, a Roma jelenleg is versenyképes.

Gandini a Radio Anch'io Sport-nak adott nyilatkozatában többek között kitért arra, hogy a klub vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a Roma sikeres és versenyképes legyen, valamint beszélt a múltheti, Nainggolanról megjelent videóról is.

Mi a helyzet Nainggolannal?

"Radja a személyes véleményét mondta el és Olaszországban egyszerűen nincs idő reagálni a személyes véleményre. Teljesen privát körülmények között tette, majd ezt követően elítélendő módon az egész nyilvánosságra került. Sajnos manapság hatalmas kockázat már ilyet tenni, hiszen az egész világ riporterekből áll."

Francesco Totti és Daniele De Rossi jövőjéről...

"Francesco a Roma játékosa, júniusig szerződés köti a csapathoz és rajta múlik, hogy miként dönt a jövőjét illetően. Arról már megállapodtunk, hogy hamarosan bekerül a klub felső vezetésébe és majd a megfelelő pillanatban foglalkozni fogunk ezzel a kérdéssel is. Totti elképzelhetetlen a Román kívül, ő az olasz és a világ labdarúgásának ikonja."

"De Rossi? Vele is tárgyalunk jelenleg és Danielének mindig van hely a Romában."

Mi a helyzet az új stadionnal?

"Mindig is optimisták voltunk és reméljük, hogy az egyeztetések pozitív végkifejlettel zárulnak az előterjesztést illetően. Európában az olasz stadionok szinte a legöregebbek, 70 év az átlagéletkor. Hatalmas probléma, hogy az emberek egyre kevésbé mennek ki ezekbe a stadionokba, miközben az összes európai élcsapatnak saját stadionja van. Számunkra a Juventus Stadium a példa. A futball már szinte egy televíziós termék, sokan a kényelem miatt nem mennek ki, ezért a cél az lenne, hogy élvezeti értéket adjunk nekik a stadionban."

Csütörtökön fontos meccs vár a Romára a Villarreal ellen.

"Az Európa Ligát sokkal nehezebb megnyerni, mint gondolnák. A Roma lehetne az első olasz csapat, amelyiknek ez sikerül és ez az a trófea, ami még hiányzik a szekrényből."

Mi a helyzet a bajnoksággal?

"Jól szereplünk és a bajnokság középső szakaszában üldözzük a Juventust. 7 ponttal vagyunk lemaradva, de magabiztosak vagyunk és továbbra is hiszünk magunkban. Megpróbáljuk csökkenteni a hátrányunkat."

Nyerhet a Roma?

"James Pallotta és a klub vezetése a sikerességre törekszik. A csapat versenyképes, rendkívül jó a jelenlegi alap és szeretnénk erre az alapra építkezni."

Luciano Spalletti?

"A párbeszéd az edzőnkkel folyamatos és átlátható, rengetegszer találkozunk Trigoriában. A klub célja az, hogy a lehető legtovább a Roma edzője legyen ő pedig azért van itt, hogy nyerjen és fontos eredményeket érjen el. Tiszteletben tartjuk Spalletti pozícióját, a megfelelő időben fogunk majd beszélni és együtt értékeljük majd ki a feltételeket annak érdekében, hogy továbbra is a lehető legjobb módon haladjunk tovább."

Forrás: giallorossi.net

Címkék: AS Roma, Gandini, interjú