Gandini először néz szembe ellenfélként volt csapatával

Gandini először néz szembe ellenfélként volt csapatával

A Roma vezérigazgatója elismerte, érdekes lesz most először ellenfélként szembenéznie volt csapatával.

A Roma hétfő este fogadja a Stadio Olimpicóban a Milan csapatát és Gandini, aki 23 éven keresztül szolgálta a milánói klubot, most először néz majd szembe volt csapatával új munkáltatója színeiben.

Gandini sokat köszönhet a Milánnak, azonban amióta a Roma alkalmazottja, minden percben azon dolgozik, hogy új klubja sikeres csapat legyen.

"Elképzelhetetlen, hogy azt a 23 évet, amit a Milánnál eltöltöttem csak úgy hirtelen elfelejtsem és kitöröljem. Anélkül nem lehetnék most ebben a pozícióban, ezért köszönettel tartozom nekik."- kezdte Gandini a Roma Radio-nak.

"Igen érdekes és nagy meccs lesz, mert a Romától várható volt a második hely, de a Milan most nagyon jól szerepel. Az egyik legizgalmasabb meccs lesz a szezonban, hiszen ez a két csapat jelenleg a Juventus legnagyobb kihívója. Hatalmas izgalom és várakozással teli pozitív feszültség előzi meg a találkozót. Remélem, a meccs további bizonyítéka lesz annak, hogy a Roma igazi csapat."

Gandini úgy véli, hogy a meccs két teljesen eltérő taktikájú csapatról fog szólniés a Romának nagyon oda kell figyelnie a kontrákra.

"Szerintem jó meccs lesz. Szerintem a Milan megpróbálja majd a fő fegyverét használni, visszaáll és kontrákra játszik, míg a Roma a meccs uralására tör majd és tartani, járatni fogja a labdát. Nagyon oda kell figyelnünk arra, ha megszerzik majd a labdát, nehogy lekontrázzanak minket. A Milan rendelkezik mindazzal, ami ahhoz kell, hogy megnehezítse a találkozót számunkra, ezért nekünk a legmagasabb szinten kell majd játszanunk."

"Ez a hétvége hosszú és nagyon fontos, mert most fogjuk azt is megtudni, hogy ki lesz az Európa Ligában az ellenfelünk, valamint kit kap a Primavera az UEFA Youth League-ben. Plusz a forduló után kiderül, hogy hol állunk majd a tabellán. Abban a helyzetben vagyunk, hogy képesek leszünk jól szerepelni és örülök, hogy ennek én is részese lehetek."

Gandini Strootman ügyéről...

"Ami Strootmant illeti, a pénteki nap nagyon fontos volt, mert megerősítést nyert, amit mi már amúgy is tudtunk. Egészen biztosak voltunk az igazunkban Strootman állítólagos szimulálását illetően. Viszont most végre újra az összes játékos a rendelkezésünkre áll és ennek örülünk."

Gandini a klubról...

"Egy igen jól szervezett klubt találtam, amelyik nagyon erős helyzetben van. Fantasztikus a kapcsolatom Mauro Baldissonival, akivel napi szinten egyeztetek. Csak egyet tudok érteni Beppe Marotta kijelentésével, aki azt mondta, hogy Mauro hatalmas Roma szurkoló. Egy dologban tévedett viszont: Mauro és én napi szinten beszélünk és ez így lesz a későbbiekben is."

A Lazio meccs utáni edzésről, ahol megjelentek a szurkolók...

"Csodálatos érzés volt, de legfőképpen a csapat számára volt nagyszerű, mert így együtt ünnepelhették a Lazio elleni sikert. Teljesen megértem, hogy ez milyen sokat számít a szurkolóknak, a városnak. Nagyszerű volt látni azt, hogy a szurkolók mennyire szenvedélyesek, hogy mennyire szeretnének a játékosok, a csapat közelében lenni. Ezt az üzenetet próbáljuk közvetíteni, amikor azt kérjük, hogy legyenek velünk, hiszen ez jellemezte az idegenbeli meccseinket például a Sassuolo és az Empoli ellen és erre lenne szükségünk az Olimpicóban is. Így együtt élhetnénk át további nagyszerű pillanatokat."

A derbiről...

"Az első római derbim nagyszerű volt, még ha szokatlan módon ez idegenbeli meccs is volt. A legfontosabb a győzelem és a három pont, valamint, hogy leszakítottuk kicsit a vetélytársainkat, az volt, hogy megmutattuk, jó csapat vagyunk. Az első félidő nem volt könnyű, de aztán a második félidő előtti öltözői elbeszélgetés, valamint az, hogy kicsit ésszel kezdtünk el focizni, megcsináltuk azt, amit a nagycsapatok tudnak. Voltak lehetőségeink még, például Dzeko helyzete, de így is nagyszerű derbi volt és jó volt megnyerni azt."

"Ráadásul nem játszhatsz mindig jól és nem tudsz minden meccset megnyerni. Azt hiszem a mi feladatunk az, hogy olyan sokáig legyünk versenyképesek, ameddig csak tudunk. Végül csak egy csapat fog nyerni, de ez nem azt jelenti, hogy a többi 19 csapat kudarcot vallott. A Roma már egy ideje ott van az első háromban a Serie A-ban és ez azt mutatja, hogy hosszú ideig ott is akarunk maradni."

A Roma jövőbeni kihívásairól...

"Még nagyobb klub szeretnénk lenni. Olasz kontextusban már nagyok vagyunk, de talán ami az európai kupaporondot illeti, van még hová fejlődni. Viszont már ott is jönnek az eredmények, ezért biztosnak kell lennünk abban, hogy versenyképesek maradunk. Ami engem illet, fontos az, hogy meglegyen a szakértelem abban, amit csinálunk, mert így jönnek majd az eredmények. Számos kihívás vár ránk: az új stadion, emellett egy új gazdasági model a Roma számára, ami sokkal jobban passzol a klub ambícióihoz, valamint összhangban van a klub tulajdonosai és részvényeseinek elképzeléseivel."

Az olasz futball jövőjéről...

"Az olasz futballnak mindent figyelembe kell vennie, amit az elmúlt években tettek, vagy mondtak. Számos kérdést megvitattunk a szövetségben, megpróbáljuk megérteni, hogy mik a problémák és ezekre mik lehetnek a megoldások. Mindenkinek a közjót szem előtt tartva kell dolgoznia, mert sajnos gyakran inkább úgy dolgoztunk, hogy a jelenlegi helyzetet próbáltuk fenntartani, mert az volt az, ami rövidtávú előnyöket hozott. Egységes rendszerként kell gondolkodnunk az egyéni érdekek helyett, de legfőképpen tisztában kell lennünk Olaszország fontosságával a nemzetközi színtéren."

"A Bajnokok Ligája reformja megmutatta, hogy az emberek észrevették, milyen sok nagy klub van Olaszországban, akiknek ott kell lenniük Európában. Másfelől figyelembe kell vennünk a pályán elért eredményeket is. Az is fontos, hogy mi rendezzük az U19-es Európa Bajnokságot. Nagyon szívemen viselem azt, hogy az olasz futball visszatérjen az évekkel ezelőtt elfoglalt pozíciójába, amikor az egyik legjobb bajnokság volt a világon. Olaszország nem lehet a világ legjobb játékosainak egy ugródeszka, a világ legjobb bajnokságának kell lennie újra."

Rómáról...

"Nagyon szeretek Rómában élni, ez egy csodálatos város. A feleségemmel úgy döntöttünk, hogy a város szívében szeretnénk lakni, hogy teljesen átérezzük a várost. Az arcomat egyelőre nem ismerik még fel egyből, ezért a belvárosban lakni még nem olyan, mint amikor már több éve ott élsz."

Az Olimpicoról és a szurkolókról...

"A hétfő esti meccs hatalmas esemény a klub és a város számára. Azt szeretnénk, ha az Olimpico olyan erőd lenne, mint amilyenre emlékszem, mikor ellenfélként itt voltam. Tudom, hogy rengeteg problémát kell megoldani, de a hétfői meccs az egyik legjobb lesz Olaszországban, ahol ott kell lenniük a szurkolóknak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Gandini, Milan