Gandini: A Roma bajnokságot akar nyerni

Gandini: A Roma bajnokságot akar nyerni

Umberto Gandini, a klub vezérigazgatója leszögezte, a Roma idén a bajnoki címért lesz harcban.

A Roma tavaly mindössze 4 ponttal maradt le a győztes Juventus mögött, és annak ellenére, hogy a csapat jelenleg nincs a legjobb négyben, Gandini leszögezte, idén a csapat a bajnoki címért lesz harcban.

"Úgy játszunk, hogy mindent megteszünk, és miután tavaly 4 ponttal végeztünk csak a Juventus mögött, idén mindenképpen a bajnoki címre hajtunk."- kezdte Gandini a Radio Anch’io Sport-nak adott interjút.

"A bajnokság színvonala emelkedett, egyre több csapat küzd a legjobb helyezésekért. Nagyon hosszú a szezon és nem látom, hogy bármelyik helyezés eldőlt volna már. A célunk az, hogy minden fronton a lehető legjobban szerepeljünk és ezt nem is rejtük véka alá. Szeretnénk mindenki előtt végezni a tabellán."

"Hogy szükséges-e a játékosok eladása a pénzügyi egyensúly érdekében? Minden csapat elad játékosokat és ennek számos oka van általában. Nálunk a pénzüggyel is kapcsolatos, ráadásul a bevételeink korlátozzák a szabadságunkat, de vannak technikai okai is."

"A Juventustól eltekintve Olaszországban minden csapat próbál új bevételi forrásokhoz jutni, amit mi az új stadionban látunk megvalósulni."

"A Bajnokok Ligája? A Qarabag ellen nagyon fontos meccs vár ránk, az azeri egy nagyon különleges csapat, már elég nagy tapasztalatot szereztek az Európa Ligában, ráadásul az Interrel döntetlent játszottak."

"Ráadásul a csoport másik mérkőzése a Chelsea-Atletico lesz, ezért is nagyon fontos, hogy mi nyerjünk. Szeretnénk továbbjutni a csoportból."

"Teljesen normális, hogy erős csapatok közé kerültünk a csoportban, mivel a harmadik kalapból sorsoltak minket. Amennyiben csak az Európa Ligába jutunk be, úgy ott megpróbálunk majd a végéig eljutni."

"Nagyon sok múlik azon, hogy hogyan szereplünk majd a közvetlen riválisainkkal szemben, de ahhoz az is kell, hogy a Qarabag ellen a maximális pontszámot begyűjtsük."

Az interjúban Gandini többek között kitért Monchira, Eusebio Di Francescóra, Francesco Tottira és az új stadionra is.

"Totti új kalandja elég jól kezdődött. Érthető, hogy az életében bekövetkezett változások miatt időre volt szüksége, de már tökéletesen beilleszkedett az új pozíciójába. Most már nagyon hasznos a csapat számára."

"Nagyon közel van a csapathoz és a játékosok legendaként tekintenek rá, akiből ihletet meríthetnek."

"Örülünk annak, hogy Francescóval dolgozhatunk. A születésnapja pont szerdára esik, így Bakuban hatalmas érdeklődés övezi majd azt a napot, a közösségi médiában pedig a születésnapja nagy szerepet fog kapni."

"A stadion? Magabiztosak vagyunk, a felülvizsgált projekttel pedig reméljük, hogy most már megkapjuk a szükséges engedélyeket a munka elkezdéséhez. A cél az, hogy a 2020-21-es szezonra elkészüljön a stadion."

"Nehezen kezdtük a bajnokságot? Én nem így láttam, ezzel nem értek egyet. Sajnos az Inter ellen nem tudtunk nyerni, pedig megérdemeltük volna, hiszen három kapufát is lőttünk. A legfontosabb ugyanakkor az, hogy a csapat szépen épül."

"Di Francesco? Klubként nagyon erősek vagyunk és maximálisan az edző mögött állunk. A légkör pedig olyan, amilyen. Minden nagy csapatnál nagyok az elvárások is."

"Ez Rómában egy kicsit más persze, mert itt a város együtt lélegzik a csapattal, a csapat pedig a várossal. Azt gondolom, hogy a klub sportoldalának struktúrája Di Francescóval és Monchival jól fest."

"Monchi? Ahogy a Romához került, rögtön belecsöppent az új valóságba, amit az első félévben Spallettinél tapasztalt. Ezt követően elkezdett csapatot építeni, amit eddig sajnos a sérülések miatt nem tudtunk teljesen megismerni."

"Hatalmas tapasztalattal rendelkezik és egy olyan klubnál dolgozott évekig, amelyik neki köszönhetően lett ismert. Fantasztikus sportszakmai és gazdasági eredményeket ért el. Most pedig a Romának kell ezeket szállítania, ahogy nekem is."

"A videóbíró? Szerintem remekül működik. Régen hatalmas véleménykülönbségek voltak egy-egy szituációnál azok között, akik látták a meccset, mert a játékvezetőnek nem állt a rendelkezésére ez a technológia. A játékosok elfogadták, de ne feledjük, hogy ez egy kísérlet egyelőre, ezért lehetnek apró hibák még."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Gandini