Fonseca a Real elleni meccsről

Fonseca a Real elleni meccsről

A Roma 2:2-es döntetlent követően büntetőkkel legyőzte a Real Madridot, ezzel megnyerte a Mabel Green Cup-ot.

Milyen szakaszban van a csapat?

"Nagyon elégedett vagyok a csapat Real ellen mutatott teljesítményével. Az első félidőben rengeteg helyzetünk volt. Ami leginkább szembetűnő volt, az a csapat bátorsága, hogy önmaguk voltak a pályán, és a Real Madrid ellen is a saját játékukat akarták játszani."

Mennyire volt elégedett a hozzáállással azt követően, hogy a csapat kétszer is hátrányba került?

"Olyan csapatot hozunk létre, amelyik hisz önmagában, van hite, van bátorsága, és karaktere. Az első félidőben legalább nyolc 100%-os gólhelyzetünk volt, miközben ők az első lehetőségükből betaláltak. Ennek ellenére a csapat nem csüggedt, egységes maradt, és megmutatta, hogy jó úton járunk ebben a tekintetben."

Mi a véleménye Edin Dzeko teljesítményéről?

"Ez az a Dzeko, akit a kezdetektől fogva ismerek. Mindig nagyon lelkes volt, és hatalmas erőfeszítést tett a pályán. Ő jelenleg a csapat része, mi pedig számolunk vele. Nekem egészen addig a játékosom, amíg valami más nem történik."

Milyen típusú középső védőt keres?

"Nagyon specifikus típusú játékost keresünk, mivel a csapat próbál igen szűken helyezkedni, és a labdát a védelemtől a lehető legtávolabb tartani. Tapasztalt játékosra van szükségünk, aki gyors, és jó a rövidpasszos játékban."

Mennyire van közel a csapat ahhoz, hogy elsajátítsa az általad elképzelt játékstílust?

"Még nagyon sok a tennivaló, és van miben fejlődni, de azt láthatják, hogy a csapat közösen dolgozik. Még egyértelműen vannak dolgok, amiken változtatni kell, de azt látom, hogy a játékosok nyitottak a változtatásra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Real Madrid, Mabel Green Cup