Folytatódnak a tárgyalások a stadionnal kapcsolatban

Folytatódnak a tárgyalások a stadionnal kapcsolatban

Folytatódnak az új stadionnal kapcsolatos tárgyalások, miután a cél, hogy március 3-ra megszülessen a döntés.

A klub által benyújtott eredeti pályázatot a város illetékesei múlt héten elutasították, azonban nem zárkóztak el a további együttműködéstől, miután kérték a kivitelezőt, hogy bizonyos részeken változtasson.

Kedden újabb megbeszélésre került sor, ami után az önkormányzat hivatalos közleményt bocsájtott ki, melyben pozitívnak jellemezte a megbeszélést.

Az összes érintett fél azon dolgozik, hogy egy világos javaslat készüljön el, amit jóvá lehet hagyni márciusban.

A Zöld Párt azonban már most jelezte, hogy a jelenlegi formában nem fogják elfogadni a javaslatot.

"Mi, Zöldek szeretnénk kifejezni ellenzésünket a 5 Stelle politikai párttal és az új stadionnal kapcsolatban."- írták a hivatalos honlapjukon.

"Mi nem ellenezzük az új stadionnak a felépítését, hiszen a jelenlegi helyszín, a Foro Italico hemzseg a problémáktól és torlódásoktól. Mi végig igent mondtunk a projektre, de nemet a sűrű beépítésre. Ez a projekt házakat, bevásárlóközpontokat és irodákat is tartalmazna a stadion mellett."

"Egy egész bevásárolóközpontról és rengeteg házról beszélünk a Tiberis árterében, ami hatalmas geológiai kockázatot rejt magában. 700.000 négyzetmétert akarnak beépíteni egy olyan helyen, ahol 100.000-et lehetne és ennek a stadion csak 14%-át foglalná el."

"A kivitelezők azt állítják, hogy a kereskedelmi részleg nélkül egy stadion önmagában ezen a helyen nem lenne nyereséges. Akkor miért kell a saját stadion?"

"Mi, Zöldek mindig azt mondtuk, hogy a létesítmény felépülhet valahol máshol, mondjuk a Capannelle-ben sokkal kisebb társadalmi, gazdasági és környezeti költségekkel."

"Azonban a beruházás egy ilyen magas kockázati helyen, mint a Tor di Valle, a felmerülő kérdésekkel - a kevés kapcsolódási lehetőség, az árvízveszély és a magas beruházási költség - a helyi lakosok életminőségének rovására történne. Megértjük, hogy azok számára, akik Porta Metroniában, vagy éppen Certaldóban laknak, azok nem sokmindent hallanak majd abból, hogy mi történik Tor di Valléban."

"Viszont amennyiben Raggi frakciója Tor di Valléba akarja felépíteni az új stadiont, úgy biztosítania kell a szabályok betartását és meg kell győződnie az új stadionnak a Torrino helyi lakosaira gyakorolt hatásainak megvizsgálásáról."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Stadio della Roma, Tor di Valle