Florenzi teljes mellszélességgel az új stadion mellett

Florenzi teljes mellszélességgel az új stadion mellett

A fiatal játékos büszkén vállalja, hogy teljes mellszélességgel kiáll a Stadio della Roma projekt mellett.

A római Sapienza egyetem által végzett tanulmány kimutatta, hogy a tervezett új stadion hatalmas gazdasági előnyökhöz juttatná a régiót, többek között 18,5 milliárd eurós bevételhez a következő 10 évben.

Florenzi elismerte, hogy nem csak a város, de a csapat is nagyon sokat profitálna abból, ha a Romának saját stadionja lenne.

"A mai esemény roppant fontos, különösen egy olyan valakinek, mint én, aki római születésű vagyok. Látva, hogy a Roma mennyire keményen dolgozik ezen a projekten, engem nagyon büszkévé tesz."- jegyezte meg Florenzi.

"Elsősorban ez a létesítmény számos munkalehetőséget teremt majd: nagyon sokan vannak, akik szeretnének dolgozni és gondoskodni a családjukról. Tehát az egész itt kezdődik, még mielőtt a gazdasági hatásokról beszélnénk - és nem csak a futball klubra vonatkozóan, hanem az egész városra."

Florenzi elismerte, hogy az 52,500 férőhelyesre tervezett stadion teltház esetén hatalmas tényező lenne a csapat számára.

"Amit én mindenekelőtt a legjobban díjaznék, az a szenvedélyes tömeg a stadionban, akik sokkal közelebb lennének a pályához. Egészen biztosan még többre lennénk képesek, sokkal erősebbnek éreznénk magunkat."

"Nekem volt szerencsém ilyen stadionokban pályára lépni és higgyék el, nem könnyű olyan csapatok ellen játszani, ahol a közönség közvetlenül ott van melletted. Kétszer játszottam a válogatottal a Juventus új stadionjában és nagyszerű érzés volt, hogy a szurkolók ott voltak mögötted és hatalmas lökést tudnak adni, amikor nem megy a játék és mondjuk vesztésre állsz, a segítségükkel meg tudod nyerni a meccset."

"Örömmel képviselem a Romát, amikor most a Stadio della Roma miatt gyűltünk össze és nagyon remélem, hogy hamarosan pályára tudok lépni az új stadionban. Nagyon izgató a látvány."

Az újságírók aztán megkérdezték tőle, számít-e arra az új stadion elkészültét követően, hogy ő vezesse ki a csapatot kapitányként, azonban Florenzi úgy véli, vannak előtte még mások, akik megtehetik ezt.

"Nem tudom mi van Francescóval, ez most kevésbé valószínű, de ha jól mennek a dolgok, akkor Danielének még lesz arra lehetősége, hogy csapatkapitányként lépjen pályára az új stadionban. Szerintem ez neki és mindenki másnak hatalmas dolog lenne. Azonban most összpontosítsunk arra, hogy előbb felépüljön a stadion, aztán gondolkodhatunk a többi dolgon."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Stadio della Roma