Fienga: A Roma nem szupermarket

Fienga: A Roma nem szupermarket

A Roma igazgatója kijelentette, a klub célja, hogy megtartsa az értékes játékosait.

Az utóbbi időben több olyan hír is megjelent, miszerint Nicolo Zaniolo és Lorenzo Pellegrini is távoznak a klubtól, azonban Guido Fienga elárulta, a klub célja az, hogy a legjobb játékosait megtartsa a csapat.

"Szerintem a Roma már tavaly nyáron is megmutatta, hogy nem vagyunk szupermarket, pedig sokan így jellemeztek bennünket. A célunk, hogy megtartsuk a legjobb játékosainkat, ezzel is biztosítva a csapat fejlődését."- nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport-nak Fienga.

"Mindenesetre most még nagyon korai lenne az átigazolási piacról beszélni, hiszen előttünk van még 12 forduló a bajnokságból, és az Európa Liga mérkőzés is."

"Továbbra is az a célunk, hogy megtartsuk azokat, akik bizonyították képességeiket, és jelenleg a piacon csak olyan kötelezettségeink vannak, amiket még korábban kötöttünk meg."

Akkor Pellegrini és Zaniolo is maradnak?

"Erre a válaszom az, amit már előbb is mondtam. Azt akarjuk, hogy Lorenzo és Nicolo is megtalálja a Románál mindazt, amivel komoly sikereket érhetnek el. Ez a helyes útja annak, hogy motiváljuk a játékosainkat, akik aztán elmondhatják magukról, hogy itt képzelik el a jövőjüket."

A klub tegnap felmentette tisztségéből a korábbi sportigazgatót, Gianluca Petrachit, a posztját pedig ideiglenesen Fienga vette át.

A bajnokság újrakezdése előtt meneszteni a sportigazgatót kicsit öngólnak tűnik, nem? Mi történt?

"Nem hisszük azt, hogy ezzel a Roma sérült volna. Továbbra is hiszünk a projektben, folytatjuk azt, és olyan emberekre akarjuk bízni a folyamatokat, akik tudják hogyan kell a dolgokat megvalósítani."

"Szerettük volna elkerülni a felfüggesztést, de sajnos elkerülhetetlen volt. Megszűnt a bizalom, ami az együttműködés alapja. Azonban a klub és a csapat koncentrációja továbbra is 100%-os maradt, ami nagyon fontos a bajnokság kezdése előtt."

A közösségi médiában ennek ellenére nagy volt a felháborodás. Sokak szerint a sportigazgató eltávolítása is nagyon jól szemlélteti a klub törekvéseinek csökkenését.

"Azt a szándékot, hogy a klub és a csapat arra a szintre kerüljön mind Olaszországban, mind Európában, amit megérdemel, nem fog egyetlen hang sem megváltoztatni."

"Petrachi is kivette a részét ebből a folyamatos fejlesztésből, de egyértelművé vált, különösen a közelmúltban tett nyilvános és magánjellegű megnyilvánulásai után, hogy megtört valami közte és a klub vezetősége között. Ennek ellenére a távozása nem lesz hatással az átigazolásainkra."

Nem lehetett volna elnézni ezeket a kijelentéseket most?

"Higgyék el, mi is szerettünk volna elkerülni egy ilyen döntést a szezon kezdése előtti napokban, főleg ha figyelembe vesszük azokat az erőfeszítéseket, amiket azért tettünk, hogy idáig jussunk, de sajnos nem volt más lehetőségünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fienga