Eltiltották Mourinhot és a stábját

Eltiltották Mourinhot és a stábját

A Hellas Verona elleni mérkőzésen történteket követően eltiltást kapott Jose Mourinho és a stáb több tagja is.

A Roma edzője, José Mourinho kétmeccses eltiltást kapott, mert a játékvezetőt sértegette a Hellas Verona elleni mérkőzés hajrájában, míg Tiago Pinto igazgatót március 8-ig felfüggesztették, és a stáb többi tagját is megbüntették.

A portugál tréner többször is telefonbeszélgetést mimikálva gúnyolta Luca Pairetto játékvezetőt, aki a 2006-os Calciopoli-ügyben érintett Pierluigi Pairetto korábbi játékvezető fia.

Pairettóról akkoriban kiderült, hogy gyakori telefonos kapcsolatban állt Luciano Moggi, a Juventus akkori igazgatójával, de más más klubok igazgatóival is kommunikált.

A telefonos gesztust tehát a Calciopoli-botrányra való közvetlen utalásnak tekintették, és a fegyelmi bizottsági jelentés megjegyzi, hogy Mourinho a végső sípszó után az alagútban a játékvezetőhöz is odament, hogy "folytassa ezeket a súlyos célzásokat, miközben megpróbálta visszatartani a sportigazgatóját."

Mourinhót emellett 20 ezer eurós pénzbüntetéssel is sújtották, Tiago Pinto pedig március 8-ig szóló eltiltást kapott, míg a tréner segédedzője, Luis Da Costa Nuno Santos kétmeccses eltiltást kapott.

Stefano Rapetti fitneszedzőt egy mérkőzésre eltiltották és 5000 eurós pénzbüntetést kapott, amiért a veronai kispad tagjait sértegette."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho