Elégedett a csapat hozzáállásával Spalletti

Elégedett a csapat hozzáállásával Spalletti

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Roma, amit nagyarányú különbséggel nyert meg a helyi csapat ellen.

A Roma 16:0-ra nyert a helyi AC Pinzolo ellen, azonban a tar mester elsősorban nem a góloknak, hanem a játékosok pályán mutatott hozzáállásának örült.

Spalletti szerint hasonló profi hozzáállásra lesz szükség a későbbiekben is, mert komolyabb meccsek és ellenfelek következnek.

"Tudják, hogy mi áll előttük és miként kell majd játszaniuk."- kezdte Spalletti.

"Határozottságra és kemény munkára van szükség, emellett minden tekintetben profiként kell viselkedni."

"A csapat jól kezdett, helyes mentalitással és ha folyamatosan figyelmeztetjük őket, akkor egy kicsit tovább is léphetünk."

 

Mennyire volt fontos a játékosoknak, hogy újra meccset játszhattak?

"Ezért vagyunk itt. A csapatnak meg kell tanulnia együtt játszani és járatni a labdát. Ma jól álltak a meccshez és megpróbálták tartani a labdát. Jó kis edzőmeccs volt ez számunkra."

Emerson Palmieri tud a jobb oldalon játszani?

"Szerintem nagyon nehéz egy ballábasnak a jobbszélen játszani. Jelen pillanatban három balszélső védőnk van és ebből Palmieri az egyik, aki a legjobb."

Mik az első benyomások Gersonról?

"Voltak szép mozdulatai és látszik, hogy nagyon ügyes. Olyan gyorsan tudja járatni a labdát, hogy úgy tűnik, mintha nem is érintené. Meg kell nézni, hogy miként kezeli majd a növekvő tétet, de most öröm nézni."

A védők ma eléggé unatkoztak...

"Folyamatosan összpontosítani kell és bármi jön, komolyan kell venni. A játékosok ma így is tettek. Mindent megtettek, pedig igazán könnyű dolguk volt. Aztán lépésről lépésre fokozni kell a tempót."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti