Dzeko: Az EL-ben szerzett gólok motiválnak engem

Dzeko: Az EL-ben szerzett gólok motiválnak engem

A Roma bosnyák csatára elismerte, az Európa Ligában szerzett gólok különösen motiválják.

A Roma a Lyonnal találkozik csütörtökön az Európa Ligában és a bosnyák csatár a francia csapat ellen is szeretné folytatni góljai számának növelését.

A 30 éves támadó eddig két mesterhármast jegyez a sorozatban és talán eddigi legjobb szezonját futja a Romával.

"Igen, 30 éves vagyok, lassan már 31 és elismerem, talán ez az eddigi legjobb szezonom."- mondta Dzeko az UEFA.com-nak.

"Nem érzem magam 30 évesnek, bomba formában vagyok és készen állok, ami nem a véletlen műve, hiszen edzés előtt és után is keményen dolgozom mindig."

"Nem könnyű mesterhármast szerezni egy meccsen, de amikor ez sikerült az Európa Ligában, akkor az különösen motivált, mert tudtam, hogy ezzel valami egészen nagy dolgot értem el."

"Ezzel motiválom magam, hogy még több gólt szerezzek. Eddig csak ez a két mesterhármasom van az EL-ben és remélem, hogy még fogja pár követni."

"Amikor a Viktoria Plzen ellen megszereztem az elsőt, hazavittem a labdát és a lányom Una azonnal elvette tőlem és vissza sem akarta adni; egész nap vele játszott."

"Ezért természetesen mikor megszereztem a másodikat, akkor azt már neki ajánlottam."

Milyen érzés a legenda Francesco Tottival együtt dolgozni?

"Ő jelenti a mindent a Roma számára. Amikor egy olyan meccsen vagy a stadionban, ahol nem kezd és a szurkolók meglátják melegíteni, akkor szinte megőrül a közönség, majdnem felrobban a stadion."

"Totti a klub és a város legendája, de amikor beszélgetsz vele, akkor észre sem veszed, hogy egy sztárról van szó, mert nagyon visszahúzódó srác, aki mindenkivel ugyanúgy bánik. Egyszerűen megtiszteltetés vele együtt játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, Európa Liga, Lyon