Di Francesco: Totti maradni fog

Di Francesco: Totti maradni fog

Eusebio Di Francesco szinte biztos abban, hogy Francesco Totti elfogadja majd az igazgatói posztot a Román belül.

A Roma legendája tavaly olyan szerződést kötött a klubbal, miszerint plusz egy évet játszik még játékosként, majd a 2017-18-as szezontól kezdve igazgatói posztot tölt majd be a Roma vezetésében.

Totti a Genoa ellen játszotta utolsó tétmeccsét a Roma színeiben, azonban azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mit fog csinálni ősztől, sokan azt sem zárják ki, hogy valahol máshol még játszani fog. Eusebio Di Francesco, a Roma nemrég újonnan kinevezett edzője viszont biztos benne, hogy volt csapattársa elfogadja majd az igazgatói posztot.

"Szinte biztosak vagyunk abban, hogy Totti mint igazgató fog dolgozni tovább."- mondta Di Francesco az Il Centro-nak.

"Mostanában beszéltem vele és azon kívül, hogy milyen posztot választ majd, én nagyon örülnék annak, ha közel maradna hozzám, mert hihetetlen pluszt jelentene a csapatnak."

"Nyilvánvaló, hogy én leszek az edző, de valaki, aki ennyire jól ismeri a környezetet, az nagyon jó lenne közvetítőnek a számomra kevésbé ismert játékosok és közöttem."

A fiatal trénert megkérdezték arról is, hogy miként tudná a Romát egy nyertes csapattá átformálni.

"Az egyetlen lehetséges válasz a munka. Én képes vagyok a futballról alkotott látásmódomat a többieknek átadni, de létre kell hoznunk egy közös csoportot, amibe beletartozik a klub, a játékosok és a szurkolók is."

"Mindannyiunknak a pozitívitásról alkotott képet kell sugároznunk, bár nyilvánvaló, hogy ez nagyban függ az eredményektől. Mindenesetre megpróbáljuk, de erősek csak úgy leszünk, ha a rosszabb időszakokban nem omlunk össze. Eléggé szerencsés voltam, hogy átélhettem a bajnoki címet a Romával."

"Az egy remek csapat volt és ahhoz, hogy megint nyerjünk valamit, újra létre kell hoznunk azokat a körülményeket és feltételeket, ami az erős csapathoz kell."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Totti