Di Francesco: Strootman eladását sajnálom a legjobban

Di Francesco: Strootman eladását sajnálom a legjobban

A Roma volt mestere elárulta, legjobban azt sajnálja, hogy engedte Kevin Strootmant eladni.

Eusebio Di Francescoval a Roma 2018-ban fantasztikus menetelést mutatott be a Bajnokok Ligájában, és egészen az elődöntőig menetelt.

"Voltak döntések, amik később rossznak bizonyultak, köztük az is, amit azóta is a legjobban sajnálok, hogy eladtuk Kevin Strootmant és Radja Nainggolant."- nyilatkozta Di Francesco a Corriere dello Sport-nak.

"Strootman rendkívüli játékos, az ő távozásával egy igaz karakter, és a stabilitás távozott az öltözőből. Azt sajnálom, hogy nem küzdöttem jobban a maradásáért, elfogadtam a döntését."

"Ami Radját illeti, az egy közös döntés volt, amiben a játékos is benne volt. A nyáron szerettem volna a Sampdoriához csábítani, de végül a szívére hallgatva a Cagliarit választotta."

A Roma évről évre folyamatosan megválik a legjobb játékosaitól.

"Mohamed Salah és Alisson eladását követően nem volt egyszerű új csapatot építeni. Bizonyos esetekben nem értettünk egyet Monchival, de az ilyen minden családban előfordul, viszont mindig azon voltunk, hogy azonos írányba haladjunk."

"Néha elég nagy volt a káosz, mint akkor januárban, amikor Edin Dzeko majdnem a Chelsea játékosa lett. Teljesen meg kellett újítanom a taktikát, és hozzácsiszolni az új játékosok karakterisztikájához, miközben Cengiz Ündernek és Justin Kluivertnek időre volt még szüksége, hogy megérjen bizonyos feladatokra."

"Javier Pastoréval nem volt valami jó a kapcsolatom, de nem haragudtam rá amiatt, amiket rólam mondott. Nem tudott az emberek által elvárt színvonalon teljesíteni, és ahogy a mostani szezonban is láttuk, a sérülések továbbra is hátráltatták."

Di Francesconak végül akkor kellett mennie, amikor kiesett a csapat a Porto ellen a Bajnokok Ligája küzdelmeiből.

"A futball ilyen, eseményekről, esetekről szól. Az elbocsátásom egy sor dolog együttálása után következett be. Sokan azt állították, hogy a játékosok ellenem fordultak, de nem erről volt szó. Sőt, sok játékos mindent megtett, hogy Jim Pallotta megváltoztassa a döntését. De Rossi is az egyike volt ezeknek, felhívta az elnököt, és megpróbálta elérni, hogy ne rúgjanak ki."

"Örülök, hogy elmondhatom, az a Roma a sok sérülés ellenére velem a padon érte el a csúcsát, a maximumot."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco